Вісник № 25
Постійне посилання колекціїhttps://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/36967
Переглянути
Документ Вплив подрібнення і бланшування на процес ферментативного окислення L-аскорбінової кислоти і утворення ортохінонів в дикорослих ягодах(НТУ "ХПІ", 2006) Павлюк, Р. Ю.; Дібрівська, Н. В.; Крячко, Т. В.В статті розглядаються закономірні зміни при подрібненні дикорослих ягід, безпосередньо ферментативне окислення L-аскорбінової кислоти та фенольних сполук. Показано, що бланшування ягід перед подрібненням лише частково затримує процес ферментативного окислення. Це доводить необхідність пошуку нових методів обробки дикорослої сировини з метою інактивації ферментів.Документ Комплексні дослідження під час розробки технології функціональних пастоподібних оздоровчих добавок із дикорослих ягід(НТУ "ХПІ", 2006) Павлюк, Р. Ю.; Дібрівська, Н. В.В статті розглядається вплив вихрового шару феромагнітних частин електромагнітного обертового поля на збереження біологічно активних речовин у подрібнених дикорослих ягід. Встановлено, що таке подрібнення не тільки інактивує окислювальні ферменти дикорослих ягід, але і сприяє більш повному вилученню із них біологічно активних речовин по відношенню до вихідної сировини.