Вісник № 18
Постійне посилання колекціїhttps://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/30919
Переглянути
Документ Особливості жирнокислотного складу вітчизняного борсукового жиру(НТУ "ХПІ", 2017) Левчук, Ірина Володимирівна; Демидов, Ігор Миколайович; Тимченко, Валентина Кузьмівна; Арутюнян, Тетяна ВолодимирівнаУ статті зазначено необхідність дослідження фізико-хімічних показників та жирнокислотного складу борсукового жиру вітчизняного виробництва у зв'язку з широким спектром використання даного продукту у різних галузях – від традиційної медицини до харчових біологічно активних добавок. Для визначення жирнокислотного складу зразків досліджено методом газової хроматографії метилові ефіри жирних кислот. У досліджуваних зразках виявлено жирні кислоти, які є попередниками біологічно активних речовин, що відіграють важливу роль в організмі.