Кафедра "Фізична хімія"

Постійне посилання колекціїhttps://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/1402

Офіційний сайт кафедри http://web.kpi.kharkov.ua/fchem

Кафедра "Фізична хімія" заснована в 1926 році професором Олександром Миколайовичом Щукарьовим. Свої витоки вона веде від 1918 року, коли кафедра хімії розділилася на кафедри неорганічної, органічної, аналітичної і фізичної хімії.

У різні роки нею керували професори Ілля Іванович Стрєлков, Сергій Степанович Уразовський, Аркадій Юхимович Луцький, Володимир Мойсейович Кошкін. Від 2012 року кафедру очолює доктор технічних наук, професор Микола Дмитрович Сахненко, академік АН Вищої освіти України.

Кафедра входить до складу Навчально-наукового інституту хімічних технологій та інженерії Національного технічного університету "Харківський політехнічний інститут". Наукова школа кафедри включає понад 90 кандидатів і докторів наук.

У складі науково-педагогічного колективу кафедри працюють: 2 доктора та 2 кандидата технічних наук, 1 кандидат хімічних наук; 1 співробітник має звання професора, 2 – доцента, 1 – старшого наукового співробітника, 1 – старшого дослідника.

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 2 з 2
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження структурних властивостей функціональних жирових систем при зберіганні
    (Технологический центр, 2011) Некрасов, Павло Олександрович; Подлісна, Олена Валеріївна; Некрасов, Олександр Павлович; Таратун, Яна Миколаївна
    Дана робота присвячена дослідженню структурних та морфологічних характеристик жирових систем, збагачених діацилгліцеринами, методами ядерного магнітного резонансу та поляризаційної мікроскопії. Отримано математичну модель процесу.
  • Ескіз
    Документ
    Особливості структурно-механічних характеристик майонезів функціонального призначення
    (Технологический центр, 2012) Некрасов, Павло Олександрович; Плахотна, Юлія Миколаївна; Некрасов, Олександр Павлович
    Встановлено, що поведінка функціональних майонезів підпорядковуються моделі Хершеля-Балклі та визначено відповідні реологічні константи. З’ясовано, що введення діацилгліцеринів до складу жирової основи майонезів обумовлює більший ступінь структурованості систем.