2016
Постійне посилання на розділhttps://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/21405
Переглянути
6 результатів
Результати пошуку
Документ Розширення області визначення ефекту інноваційних продуктів(НТУ "ХПІ", 2016) Яковлєв, Анатолій Іванович; Бойко, Катерина Юріївна; Овсієнко, Артур ІгоровичНаведено аналіз існуючих методів визначення економічного ефекту від впровадження інновацій у ланцюгу послідовних ланок, де виявляються переваги від їх застосування. Визначено кількість рівнів, за якими доцільно виконувати розрахунок ефекту. Встановленопорядок проведення таких розрахунків, запропоновані відповідні математичні формули. Це слід вважати подальшим розвитком теорії і практики економічної оцінки нововведень, що сприяє підвищенню ступеню точності проведення відповідних розрахунків у порівнянні з існуючими методами і відповідно вибору найбільш ефективних варіантів при створенні та реалізації інновацій.Документ Визначення впливу різностінності вихідної заготовки на якість кінцевого виробу при видавлюванні з потоншенням(НТУ "ХПІ", 2016) Горностай, Вадим Миколайович; Сабол, Сергій Францович; Потятиник, Андрій Миколайович; Головко, Оксана СергіївнаРобота присвячена визначенню: впливу різностінності вихідної заготовки на якість кінцевого виробу при виготовленні холодним об’ємним штампуванням, технологічних параметрів поопераційних переходів шляхом чисельного експерименту та розробці технологічного процесу та штампового оснащення для отримання виробів спеціального призначення. Шляхом моделювання в програмному комплексі DEFORM-3D проведено чисельний експеримент технологічних переходів процесу холодного витягування з потоншенням послідовних трьох переходів з вихідної заготовки з різницею в товщині стінки 0,2 мм, 0,1 мм та 0,05 мм, яка отримується холодним зворотним видавлюванням. Моделювання виконували в пружно-пластичній постановці з врахуванням розвантаження після операцій формозміни.Документ Оценка рисков при комплексной оценке качества продукции автомобильной промышленности(НТУ "ХПИ", 2016) Хади, Амине; Косач, Наталья ИгоревнаРассматривается оценка рисков при определении качества продукции автомобильной промышленности. Исследования показали, что при многопараметрическом контроле качества изделий автомобильной промышленности целесообразно применять модель равномерного распределения случайной величины, которая позволит получить максимальные оценки показателей достоверности результатов контроля ее качества. Разработанная модель потребительской оценки качества продукции охватывает большое количество параметров, по которым можно получить общую оценку качества продукции.Документ Практичні аспекти управління якістю при формуванні бізнес-моделі підприємства ресторанного господарства(НТУ "ХПІ", 2016) Гросул, Вікторія Анатоліївна; Іванова, Тетяна ПавлівнаУ статті досліджено сутність основних категорій управління якістю. Визначені основні критерії управлінні якістю послуг на підприємствах ресторанного господарства. Сформовано систему параметрів оцінки якості послуг підприємства ресторанного господарства. Розроблено інтегровану модель впливу якості послуг підприємства ресторанного господарства на критерії результативності діяльності. Обґрунтовано методичний інструментарій комплексної оцінки якості послуг підприємств ресторанного господарства. Результати досліджень можуть бути використані при побудові системи управління якістю на підприємствах ресторанного господарства.Публікація Необхідність застосування внутрішнього аудиту на підприємстві(НТУ "ХПІ", 2016) Брік, Світлана ВолодимирівнаМета діяльності служби внутрішнього аудиту залежить від розміру та структури підприємства, а також від потреб керівництва. Основною функцією внутрішнього аудитора є контроль за функціонуванням та організацією систем бухгалтерського обліку і внутрішнього контролю. Служба внутрішнього аудиту відповідає перед керівництвом підприємства за постійне спостереження та контроль за функціонуванням цих систем, та надає рекомендації з їхнього удосконалення. За допомогою цієї статті зроблено спробу визначити поняття "внутрішній аудит", яким його надає чинне законодавство, та вказати на необхідність застосування внутрішнього аудиту на підприємстві.Документ Система диспетчерского управления и контроля технологическими процессами на базе цифровых подстанций(НТУ "ХПИ", 2016) Гриб, Олег Герасимович; Шевченко, Сергей Юрьевич; Гапон, Дмитрий Анатольевич; Лелека, Алексей Викторович; Иерусалимова, Татьяна СергеевнаВ современном обществе наблюдается резкое повышение требований к эффективности энергообеспечения широкого круга потребителей, обеспечение надежности энергоснабжения и качества электрической энергии. Это может достигаться путем интеллектуализации энергетических сетей на основе положений концепции Smart Grid. Одним из основных сегментов этой системы являются цифровые подстанции (ЦПС), которые позволяют сегодня модернизировать и развить энергетику. Термин «Цифровая подстанция» означает подстанцию, на которой доступ к информации, ее передача и обработка производится в цифровом виде.