Кафедри
Постійне посилання на розділhttps://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/35393
Переглянути
2 результатів
Результати пошуку
Документ Програма, методичні вказівки та контрольні завдання з дисципліни "Технологія галузі. Технологічні розрахунки, облік та звітність у галузі"(2019) Чумак, Ольга Петрівна; Березка, Тетяна Олександрівна; Арутюнян, Тетяна ВолодимирівнаПрограму складено для студентів першого (бакалаврського) рівня за спеціальністю 181"Харчові технології" спеціалізації 181- 02 "Технології продуктів бродіння і виноробства" заочної форми навчання. Дисципліна "Технологія галузі. Технологічні розрахунки, облік та звітність у галузі" складається з чотирьох частин: "Технологія солоду і пива", "Технологія безалкогольних напоїв і фасованих питних та мінеральних вод", "Технологія етилового спирту та лікерогорільчаних виробів", "Технологія вина та коньяку". Матеріал курсу базується на матеріалі дисциплін циклу гуманітарних і соціально-економічних дисциплін: "Історія науки і техніки", "Іноземна мова", та дисциплін природничо-наукового циклу, а саме: "Фізика", "Органічна хімія", "Аналітична хімія", "Біохімія", "Технічна мікробіологія", "Неорганічні хімія", "Фізична і колоїдна хімія", "Основи екології". Для якісного засвоєння матеріалу курсу студенти мають добре володіти знаннями з дисциплін професійної та практичної підготовки: "Теплотехніка", "Основи фізіології та гігієни харчування", "Електротехніка", "Харчові технології", "Метрологія, стандартизація, сертифікація та управління якістю", "Основи наукових-досліджень і технічної творчості", "Основи промислового будівництва та санітарної техніки", "Технологічне обладнання галузі". Ця програма складена відповідно до сучасного рівня розвитку технології бродильних виробництв. Після вивчення дисципліни відбувається дипломне проектування.Документ Щодо отримання лецитину з фосфатидів соняшникової олії(НТУ "ХПІ", 2019) Чумак, Ольга Петрівна; Березка, Тетяна Олександрівна; Мольченко, Світлана МиколаївнаУ статті розглянуті багатостадійні технології отримання харчового лецитину з використанням високих температур. В результаті роботи отримано харчовий лецитин з фосфатидного концентрату соняшникової олії з використанням ацетону і етилового спирту. Було досліджено вплив гідропероксиду водню на фосфатидний концентрат і на властивості отриманого лецитину. Встановлено, що отриманий з фосфатидного концентрату лецитин за своїми фізико-хімічними властивостями відповідає вимогам СОУ 15.4-37-12: 2004. Визначено ІК-спектр лецитину, що підтверджує присутність функціональних фрагментів, які характерні для харчового лецитину. У подальшому отримані експериментальні дані будуть використані для розробки технології отримання харчового лецитину. Передбачається, що дані дослідження дозволять впровадити нову технологію в хімічну промисловість народного господарства.