Кафедри
Постійне посилання на розділhttps://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/35393
Переглянути
2 результатів
Результати пошуку
Публікація Основні елементи адаптивної системи управління підприємством готельно-ресторанного господарства в умовах нестабільної економіки(2019) Линник, Олена Іванівна; Жадан, Тетяна АндріївнаУ статті розглянуто вплив циклічних змін факторів зовнішнього середовища на процеси ефективного функціонування та розвитку підприємств готельного та ресторанного господарства країни. Для успішного функціонування в умовах нестабільної економіки підприємства готельно-ресторанного господарства мають розробити та впровадити систему адаптивного управління. В ході дослідження проведено аналіз економічної сутності термінів «адаптація», «адаптивне управління», обґрунтовано теоретичні і методичні засади адаптивної системи управління підприємством, виділено основні етапи та напрями адаптації. Окремо підкреслено значення соціального аспекту адаптації підприємств готельно-ресторанної галузі. Особливої уваги потребують питання формування місії підприємства, його організаційної культури, ідеології, визначення лідерів колективу, розкриття потенціалу трудових ресурсів. Відзначено, що саме здатності та компетентність персоналу є силою, спроможною сформувати ефективний механізм адаптивного управління.Публікація Сучасне устаткування та ефективний менеджмент – запорука якісної роботи закладів готельного та ресторанного господарства(Причорноморський науково-дослідний інститут економіки та інновацій, 2018) Смоловик, Раїса Федорівна; Линник, Олена Іванівна; Артеменко, Наталія ВікторівнаУ статті досліджена проблематика ефективного функціонування та розвитку суб'єктів готельно-ресторанного бізнесу. Зроблений аналіз сучасних тенденцій розвитку підприємств галузі. Розглянуті питання оснащення та експлуатації закладів готельно-ресторанного господарства сучасним технологічним устаткуванням. Визначено основні напрямки вдосконалення методів адаптивного управління в умовах підприємницької діяльності у сфері послуг. Зазначено, що умовою ефективного функціонування закладів готельного та ресторанного господарства є така форма підприємництва, яка легко пристосовується до ринкових змін, конкуренції, появи нових товарів і послуг, які задовольняють потреби сучасного споживача.