Кафедри

Постійне посилання на розділhttps://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/35393

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 2 з 2
  • Ескіз
    Документ
    Організація та методика ведення обліку на підприємствах малого бізнесу
    (Видавничий дім "Гельветика", 2022) Мелень, Олена Валентинівна; Демьянцева, Єлизавета Ю.
    В статті розглядається питання раціональної організації і методики ведення бухгалтерського обліку суб’єктів підприємницької діяльності відповідно до вимог системи управління підприємством. Бухгалтерський облік є складним механізмом. Його призначення складається у забезпеченні управлінської системи будь-якого суб’єкта господарювання інформацією для прийняття ефективних рішень. Сукупність облікових відомостей про стан і зміни господарських засобів і зобов’язань підприємства дозволяє приймати обґрунтовані управлінські рішення. Крім того, надає можливість реалізувати контроль за їх виконанням, а отже, за правильністю і повнотою використання усіх наявних ресурсів, за чіткістю роботи підприєм ства в цілому. Враховуючи важливість бухгалтерського обліку для ефективної господарської діяльності підприємства, необхідним є налагоджене і раціональне функціонування системи обліку на малих підприємствах.
  • Ескіз
    Документ
    Організація бухгалтерського обліку готельно-ресторанного бізнесу: теоретичні аспекти
    (ДВНЗ "Придніпровська державна академія будівництва та архітектури", 2017) Мелень, Олена Валентинівна
    В умовах розвитку ринкової економіки та інтеграції України у європейський економічний простір переглядаються місце та роль готельно-ресторанного бізнесу. Однією з обов’язкових умов діяльності ресторанного-готельного бізнесу є ведення бухгалтерського обліку. Основним завданням організації бухгалтерського обліку готельно-ресторанного бізнесу, як і будь-якого бізнесу, є створення такої системи отримання інформації, яка б забезпечувала ефективне управління підприємством і примноження доходу від діяльності підприємства.