Кафедри
Постійне посилання на розділhttps://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/35393
Переглянути
69 результатів
Фільтри
Налаштування
Результати пошуку
Документ Методичні вказівки до практичних занять "Визначення температурних параметрів зразків харчових олій"(Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2024) Себко, Вадим Вадимович; Новожилова, Тетяна БорисівнаМетою практичної роботи є вивчення методики розрахунків температурних параметрів зразків харчових олій, допустимі рівні яких надано у державних нормативних документах, а також визначення очікуваних значень сигналів трансформаторного вихорострумового перетворювача (ТВП), на основі якого здійснюється реалізація цієї методики. Визначення температурних параметрів олій здійснюється шляхом реалізації безконтактного двопараметрового вихорострумового методу контролю, який розроблено на базі (ТВП). Дана робота має двадцять варіантів завдань і розрахована на одну групу студентів. Ці варіанти допоможуть студентам, користуючись заданими характеристиками зразка харчової олії та відомими геометричними параметрами ТВП заданої конфігурації, розв’язати пряму задачу – визначити ЕРС ТВП з досліджуваним зразком олії та фазові кути зсуву, а також побудувати градуювальні залежності ТВП зі зразком харчових олій, що контролюється. Також завдяки цим варіантам студенти зможуть виконати зворотню задачу, яка полягає у тому, що знаючі геометричні параметри ТВП і зразка, що контролюється, температурний коефіцієнт опору ТКО , намагнічувальний струм Iн, ЕРС Е20 ТВП, частоту ft ТВП, знаходять температуру t зразка.Документ Визначення статичних метрологічних характеристик трансформаторного електромагнітного перетворювача ТЕП зі зразком слабких електролітичних рідин(ДВНЗ "ДонНТУ", 2024) Себко, Вадим Вадимович; Забіяка, Наталія Анатоліївна; Костенко, Єлизавета Сергіївна; Гуменюк, Катерина ОлександрівнаДокумент Вибір перспективного методу очищення стічних вод міні-пивоварні(Торубара В. В., 2021) Себко, Вадим Вадимович; Пироженко, Євгенія ВолодимирівнаДокумент Визначення межі міцності на стиск RP багатошарових плит виконаних з шлакоситалів(Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2021) Здоренко, Валерій Георгійович; Забіяка, Наталія Анатоліївна; Себко, Вадим Вадимович; Горбунова, О. В.Знайшла подальший розвиток методологія створення багатофункціональних акустичних автоматизованих пристроїв, яка заснована на побудові простих алгоритмів перетворення та обробки сигналів засобів вимірювань. Досліджено диференціальний акустичний метод контролю фізико-механічних параметрів багатошарових плит, які виконано з шлакоситалів. Запропоновано структурну схему автоматизованого пристрою для вимірювального акустичного контролю межи міцності на стиск Rр шлакоситалової плити, яка контролюється. Розглянутий у статті варіант автоматизації процеса вимірювального контролю, надає змогу щодо визначення міцнісних характеристик за відносно короткий проміжок часу та завдяки усередненню результатів вимірювань фізико-механічних параметрів шлакоситалових плит, призводить до зменшення випадкових похибок вимірювань та тим самим сприяє підвищенню точності вимірювань фізико-механічних параметрів шлакоситалових виробів. Отримано значення відносних прирощень коефіцієнта згасання ∆ƞ23/ƞ4, при цьому діапазони змінення значень коефіцієнта згасання пакетів хвиль акустичного пристрою, відповідають діапазонам змінення межи міцності на стиск Rр досліджуваного зразка шлакоситалової плити. При цьому, контроль міцності матеріалу Rр на кратних частотах, пов'язаний з тим, що навіть незначна зміна геометричних параметрів шлакоситалової плити, призводить до змінення узагальнених параметрів універсальних функцій перетворення вимірювального диференціального акустичного пристрою, які пов'язані з фізико-механічними характеристиками матеріалу зразка, що контролюється. Запропонований двопараметровий диференціальний акустичний метод контролю надає змогу враховувати зв'язок поміж важливими експлуатаційними температурними та механічними параметрами: нерівномірністю розподілу температури за довжиною зразка та неоднорідністю розподілу температурної деформації з локалізацією ії пластичної складової у середній частині шлакоситалової плити, яка найбільш суттєво піддається температурному впливу та як наслідок піддається повільному руйнуванню.Документ Комплексний метод очищення стічних вод міні-пивоварні(Scientific Publishing Center "Sci-conf.com.ua", 2022) Пироженко, Євгенія Володимирівна; Себко, Вадим ВадимовичДокумент Очищення стічних вод виробництва карбонових кислот комбінованим методом(Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2023) Герасимова, О. С.; Забіяка, Наталія Анатоліївна; Дьяков, Д. В.; Себко, Вадим ВадимовичДокумент Сумісний вимірювальний контроль фізико-механічних параметрів виробів обладнання переробних і харчових виробництв(2022) Забіяка, Наталія Анатоліївна; Пироженко, Євгенія Володимирівна; Себко, Вадим ВадимовичДокумент Визначення похибок сумісних вимірювань електричних та температурних параметрів зразка електролітичної рідини(2022) Пироженко, Євгенія Володимирівна; Себко, Вадим ВадимовичДокумент Дослідження жорсткості стічних вод міні-пивоварні(Національний авіаційний університет, 2023) Пироженко, Євгенія Володимирівна; Себко, Вадим ВадимовичДокумент Методичні вказівки до розрахункового завдання "Розрахунок температури кислих та лужних стоків харчових виробництв"(2023) Себко, Вадим Вадимович; Забіяка, Наталія Анатоліївна; Грубнік, Аліна ОлегівнаМета розрахункового завдання – вивчення методики розрахунків температури трансформаторного вихорострумового перетворювача (ТВП) під час реалізації безконтактного вихорострумового змінно-частотного методу неруйнівного контролю кислих і лужних стоків харчових виробництв, а також визначення температури зразків стічних вод, що контролюються при відомих значеннях частоти ТВП. Методичні вказівки містять п’ятнадцять варіантів завдань і розраховані на одну групу студентів. Ці варіанти допоможуть студентам виконати розрахунки очікуваних значень сигналів ТВП зі зразками контрольованих стічних вод, а саме: визначити намагнічувальний струм Iн, ЕРС ТВП Е20 у шаровому перерізі осердя перетворювача, частоту намагнічувального струму ft при різних температурах з досліджуваного діапазону (від 20 до 150 С), ЕРС Е2 у контрольованому зразку та фазовий кут зсуву . Таким чином, студенти розв’язують пряму задачу стосовно ТВП зі зразками кислих і лужних контрольованих стічних вод при реалізації змінно-частотного безконтактного вихорострумового методу неруйнівного контролю (НК). Найважливішим значенням розв’язання цієї задачі є, по-перше, знайдення діапазону змінення частоти і фазових кутів зсуву, числові значення яких відповідають температурному діапазону контрольованих зразків. Це, у свою чергу, надає змогу визначити апаратуру схеми ТВП при реалізації змінно-частотного методу контролю температури, а також вибрати раціональні, з точки зору похибок вимірювань, режими роботи ТВП (знаючи класи точності приладів, що використовуються у схемі ТВП для контролю температури), визначити середню чутливість ТВП до температурних параметрів-зразків. Слід відзначити, що розглянутий ТВП може бути використано для контролю температурних параметрів кислих і лужних стічних вод під час використання занурюваного ТВП. Вимірювальний контроль температури має також важливе самостійне значення, тому що температура (а також тиск, об’єм, електромагнітні параметри електролітичних рідинних середовищ) являє собою найважливішу величину, що характеризує стан технічного об’єкта при його створенні, під час його роботи і промислової експлуатації. Таким чином, знання про сучасні безконтактні вихорострумові методи неруйнівного контролю можуть бути корисні та використані при контролі температури, охолодних рідин, трансформаторних, конденсаторних, вакуумних та інших мастил, вузлів і конструкцій, що використовуються у машинобудуванні, приладобудуванні, хімічному машинобудуванні та нагріваються у процесі роботи, а також мають бути застосовані під час практичних занять з дисциплін «Стандартизація та сертифікація обладнання, сировини і харчових продуктів», «Екологічна інженерія, теорія та конструювання екологічно безпечних реакторів і реакторних систем», «Технологічне обладнання харчових виробництв».