Кафедри
Постійне посилання на розділhttps://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/35393
Переглянути
30 результатів
Результати пошуку
Документ Теоретичні аспекти комплаєнс-менеджменту у фінансово-кредитній сфері(Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024) Юр'єва, Ірина Анатоліївна; Юр'єв, М. О.Документ Методичні вказівки до виконання самостійної роботи з навчальної дисципліни "Фінансова безпека та фінансові ризики"(Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2024) Юр'єва, Ірина АнатоліївнаБезпека - стан стійкої життєдіяльності об'єкта стосовно впливу загроз потенційного супротивника. Внутрішній зміст поняття системи безпеки фірми є досить комплексним, містить ряд елементів, зокрема об'єкт та суб'єкт безпеки. Об'єктом, безпеки підприємства виступає все те, на що спрямовані зусилля щодо забезпечення безпеки, або ж те, що потребує захисту: кадровий персонал підприємства, а саме: керівний склад, акціонери, структурні підрозділи та їх співробітники, функції яких пов'язані з різними видами інформації; майновий, інтелектуальний та фінансовий капітал підприємства; притаманні специфіці фірми види фінансово-господарської діяльності підприємства.Документ Методичні вказівки щодо виконання практичних робіт з навчальної дисципліни "Фінансова безпека та фінансові ризики"(Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2024) Юр'єва, Ірина АнатоліївнаФінансова безпека підприємства – це здатність організації забезпечувати стабільність і зростання своїх фінансових ресурсів, мінімізувати ризики та загрози для фінансових активів. Це важливий аспект управління компанією, особливо в умовах економічної нестабільності та конкуренції.Для опрацювання практичних навичок з лекційного матеріалу з курсу фінансової безпеки та фінансових ризиків згідно силабусу практична робота дисципліни передбачена у розмірі 38 годин. Основні компоненти фінансової безпеки підприємстваполягають у захисті фінансових ресурсів, що включає управління активами, ліквідністю, зменшення втрат від недобросовісної діяльності або фінансових шахрайств; ризик-менеджменті, як оцінки та мінімізації ризиків, пов’язаних з інвестиціями, операційною діяльністю, кредитами тощо. Також основними компонентами практичного вивчення предмету є фінансове планування – прогнозування доходів і витрат для забезпечення стабільності та розвитку підприємства; захист інформації – захист фінансової та комерційної інформації від втручання сторонніх осіб; контроль і аудит – внутрішній та зовнішній контроль фінансових потоків та операцій з метою своєчасного виявлення порушень або відхилень.Публікація Методичні вказівки до самостійної роботи з дисципліни "Девелопмент та управління ресурсами"(Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2024) Якименко-Терещенко, Наталія Василівна; Куниця, Катерина ВікторівнаСамостійна робота з дисципліни "Девелопмент та управління ресурсами" має значний вплив на студентів, а саме: дозволяє глибше вивчати концепції, методи та стратегії, пов'язані з розвитком та управлінням ресурсами в готельно-ресторанному бізнесі; опрацювання матеріалу сприяє розвитку аналітичних навичок студентів, шляхом аналізу ринкових тенденцій, внутрішніх процесів бізнесу та вплив зовнішніх чинників на готельно-ресторанну діяльність; стимулює студентів розробляти та реалізовувати власні ідеї щодо розвитку готельно-ресторанного бізнесу, стимулює навичку думати творчо та шукати нетрадиційні шляхи вирішення проблем; під час самостійної роботи студенти часто працюють у групах або з викладачами, що сприяє розвитку комунікаційних навичок, допомагає ефективно спілкуватися, обговорювати ідеї та добиватися консенсусу. В цілому, самостійна робота з дисципліни "Девелопмент та управління ресурсами" є необхідною для забезпечення глибокого розуміння галузі, сприяє комплексному фаховому розвитку студентів, розвитку критичного мислення, підготовки до кар'єри та розвитку особистих якостей, необхідних для успіху.Публікація Методичні вказівки до практичних занять з дисципліни "Девелопмент та управління ресурсами"(Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2024) Якименко-Терещенко, Наталія Василівна; Куниця, Катерина ВікторівнаВиконання практичних робіт дозволить студентам закріпити теоретичні та практичні знання, отриманні ними на лекціях; відпрацювати навички самостійної роботи з елементами творчого пошуку, ініціативності; оволодіти вмінням узагальнювати теоретичні матеріали, аналізувати інформацію, працювати зі спеціальною літературою та довідниковими матеріалами; розвинути уміння формулювання власних висновків, чіткої аргументації, обґрунтування прийнятих рішень та пропозицій. Mета практичних робіт полягає у зміцненні, систематизації і поглибленні знань студентів, розвитку навичок виконання техніко-економічних та технологічних розрахунків, вдалого застосування одержаних теоретичних знань при вирішенні практичних питань. Девелопмент та управління ресурсами в готельно-ресторанному бізнесі - це процеси планування, організації, керування і контролю, спрямовані на ефективне використання різних ресурсів (таких як фінанси, персонал, матеріали, обладнання, інформація тощо) з метою досягнення стратегічних цілей та забезпечення якісного обслуговування гостей. Ці процеси включають в себе розробку стратегій розвитку, найм та управління персоналом, контроль за фінансами, управління якістю обслуговування, маркетинг та просування бренду, а також впровадження інноваційних технологій для поліпшення ефективності та конкурентоспроможності підприємства.Публікація Конспект лекцій з дисципліни "Девелопмент та управління ресурсами"(Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2024) Якименко-Терещенко, Наталія Василівна; Куниця, Катерина ВікторівнаДевелопмент та управління ресурсами в готельно-ресторанному бізнесі - це процеси планування, організації, керування і контролю, спрямовані на ефективне використання різних ресурсів (таких як фінанси, персонал, матеріали, обладнання, інформація тощо) з метою досягнення стратегічних цілей та забезпечення якісного обслуговування гостей. Ці процеси включають в себе розробку стратегій розвитку, найм та управління персоналом, контроль за фінансами, управління якістю обслуговування, маркетинг та просування бренду, а також впровадження інноваційних технологій для поліпшення ефективності та конкурентоспроможності підприємства. Мета та цілі дисципліни – формування спеціальних знань щодо планування та здійснення ресурсного забезпечення діяльності підприємства готельного і ресторанного бізнесу; розробки та прийняття ефективних рішень з питань розвитку підприємств готельного та ресторанного бізнесу, враховуючи цілі, ресурси, обмеження та ризики; навичок забезпечувати їх реалізацію, аналізувати і порівнювати альтернативи, оцінювати ризики та імовірні наслідки їх впливу, ініціювати, розробляти та управляти проектами розвитку суб’єктів готельного та ресторанного бізнесу із врахуванням інформаційного, матеріального, фінансового та кадрового забезпечення.Публікація Методичні вказівки до проведення семінарських та практичних занять з навчальної дисципліни "Ризик-менеджмент"(Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2024) Шиян, Наталія ІванівнаМетодичні вказівки до практичних занять з навчальної дисципліни «Ризик-менеджмент» складені у відповідності з навчальним планом та робочою програмою вивчення дисципліни. Метою даної методичної розробки є висвітлення змісту практичних занять у розрізі тем, передбачених робочою програмою навчальної дисципліни «Ризик-менеджмент» та надання студентам рекомендацій до кожного заняття для поглиблення знань з даної дисципліни. У даних методичних вказівках наведено зміст семінарських та практичних занять з навчальної дисципліни. Кожна тема заняття супроводжується стислими методичними рекомендаціями, переліком питань для обговорення лекційного матеріалу та практичної роботи, тестовими завданнями, списком рекомендованої літератури.Документ Методичні вказівки до самостійної роботи студентів з навчальної дисципліни "Управління ризиками інформаційної безпеки"(Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2024) Коломійцев, Олексій ВолодимировичСамостійна робота студентів є однією з найважливіших складових навчального процесу, її метою є забезпечення засвоєння в повному обсязі навчальної програми шляхом закріплення, поглиблення та систематизації набутих знань; формування навичок, умінь та знань, прийомів пізнавальної діяльності; забезпечення інтересу до творчої роботи. Під час виконання самостійної роботи студенти вивчають матеріали окремих тем шляхом опрацювання літератури, виконують індивідуальні завдання, а також здійснюють підготовку до занять та контролів. Мета навчальної дисципліни «Управління ризиками інформаційної безпеки» – забезпечити теоретичну та практичну підготовку майбутніх фахівців з основних методів, способів, принципів виявлення, моніторингу, перегляду, аналізу, оцінки і обробки ризиків; дати знання про особливості управління ризиками інформаційної безпеки; отримати практичні навички з реалізації системи управління ризиками інформаційної безпеки.Документ Методичні вказівки до самостійної роботи студентів з навчальної дисципліни "Теорія ризиків"(Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2024) Коломійцев, Олексій ВолодимировичСамостійна робота студентів є однією з найважливіших складових навчального процесу, її метою є забезпечення засвоєння в повному обсязі навчальної програми шляхом закріплення, поглиблення та систематизації набутих знань; формування навичок, умінь та знань, прийомів пізнавальної діяльності; забезпечення інтересу до творчої роботи. Під час виконання самостійної роботи студенти вивчають матеріали окремих тем шляхом опрацювання літератури, виконують індивідуальні завдання, а також здійснюють підготовку до занять та контролів. Мета навчальної дисципліни «Теорія ризиків» – забезпечити теоретичну та практичну підготовку майбутніх фахівців з основних методів, способів, принципів виявлення, моніторингу, перегляду, аналізу, оцінки і обробки ризиків; дати знання про особливості управління ризиками інформаційної безпеки; отримати практичні навички з реалізації системи управління ризиками інформаційної безпеки.Публікація Управління маркетинговими ризиками комерціалізації радикальних інновацій на етапі формування первинного попиту(Державний університет "Одеська політехніка", 2024) Ілляшенко, Сергій Миколайович; Шипуліна, Юлія Сергіївна; Ілляшенко, Наталія СергіївнаРозроблено методичні засади управління ризиками комерціалізації радикальних інновацій на етапі формування первинного попиту. Розкрито їх сутність і спонукальні причини прояву. Запропоновано підходи до зниження рівня ідентифікованих ризиків: підвищення рівня споживчої готовності цільових споживачів –для ризику несприйняття інновацій; удосконалення системи мотивації чи коригування складу суб’єктів інноваційного процесу –для ризику інноваційної неготовності
- «
- 1 (current)
- 2
- 3
- »