Кафедри
Постійне посилання на розділhttps://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/35393
Переглянути
3 результатів
Результати пошуку
Документ Heat Integration of ammonia cooling unit in to the purification process of fats and oils(2007) Tovazhnyanskyy, Leonid; Kapustenko, Petro; Ulyev, Leonid; Boldyrev, Stanislav; Garev, AndreyThe majority of the enterprises of the food processing industry in Ukraine use the technological processes with refrigerating cycles. Basically it is ammonia refrigeration units. In most of such refrigeration units energy of the ammonia overheat after compression is not used and discharged to the environment through cooling system. After some modernization this energy can be utilized for heating of technological streams. It can be achieved by detailed inspection of technological streams system and heat integration of the ammonia unit into a heating system of the enterprise. In this work inspection of fining and deodorization process of vegetable oils has been conducted and the opportunity of heat integration of an existing ammonia refrigeration unit into technological process is considered. There are two options for using of heat from cooling and condensation of ammonia: without additional compression of ammonia; with additional compression of ammonia stream. In this paper both options are considered and comparison is given.Документ Фотохімічна ізомеризація олефінів(Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2019) Гончаров, Євген Олександрович; Гладкий, Федір Федорович; Абу Шейба, Алiна Саадiвна; Скляр, Владислава ВолодимирівнаСтаття присвячена цис-транс-ізомеризації олефінів з використання ультрафіолетового випромінювання та вузьконаправлених УФ-фільтрів,в області яких відбувається поглинання ізомерами. Доведено, що при опроміненні олефінів (саломасу, фумарової та малеїнової кислот) при високих температурах спостерігається значне зниження вмісту транс-ізомерів. При використанні УФ-фільтрів з фіксованим спектром випромінювання, вихід протилежних ізомерів при опроміненні (із цис- в транс- і навпаки) являється значно вищим. Зазначена технологія ізомеризації олефінів може бути використана як нова самостійна технологія модифікації жирів, яка дозволить отримати продукт з допустимою кількістю транс-ізомерів або не міститиме їх зовсім.Документ Геометрична ізомеризація ненасичених ацилгліцеринів(НТУ "ХПІ", 2018) Гончаров, Євген Олександрович; Гладкий, Федір Федорович; Литвиненко, Олена АнатоліївнаСтаття присвячена дослідженню можливості використання ультрафіолетового випромінювання для зміщення рівноваги цис-транс-ізомеризації, що відбувається при гідруванні жирів в бік утворення цис-ізомерів на стадії виникнення напівгідрованого комплексу (іона карбонія). Доведено, що при абсорбції ненасичених ацилгліцеринів на активному алюмосилікатному каталізаторі при температурі близько 240 °С спостерігається підвищення вмісту транс-ізомерів майже вдвічі щодо вихідного продукту. Обробка реакційної суміші ультрафіолетовим випромінюванням в таких умовах практично повністю блокує утворення нових транс-ізомерів ненасичених ацильних груп, тобто доведена можливість гальмування утворення транс-ізомерів. Зазначений вид обробки може бути використано для створення нової ефективної технології гідрування жирів з одержанням продукту, що містить мінімальну кількість транс-ізомерів або не містить їх зовсім. До того ж, продукти, що будуть одержані за цією технологією будуть суттєво дешевші від тих, що пропонує сучасна технологія (вичерпна гідрогенізація олії + переетерифікація з не гідрованою олією).