Кафедри

Постійне посилання на розділhttps://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/35393

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 2 з 2
  • Ескіз
    Документ
    Загальна технологія харчової промисловості у прикладах і задачах (готельно-ресторанна справа)
    (Центр учбової літератури, 2024) Бухкало, Світлана Іванівна
    Викладено основи комплексних інноваційних заходів підвіщення якості продукції готельно-ресторанного господарства за основними положеннями болонської системи навчання з урахуванням теплофізичних, фізико-хімічних, біохімічних та технологічних закономірностей на прикладі інтеграції вивчення дисциплін "Харчова хімія", "Сучасні технології харчування", "Товарознавство та управління закупівлями" "Інноваційні ресторанні технології" студентами першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 241 "Готельно-ресторанна справа" всіх форм навчання. Подані характеристики надають розширену можливість ознайомлення зі складовими курсового та дипломного проектування. Приведені основні розрахункові формули для інноваційних ресторанних заходів, основні характеристики сировини і допоміжних матеріалів, можливі зниження витрат і відходів при виробництві, а також формули, що необхідні для розв'язання прикладів, тестів і контрольних задач. Розглянуті питання особливостей сучасного виробництва мяса, ковбас, різновидів мясних виробів; яєць та кондитерських борошняних виробів за різновидами асортименту у якості сировини, напівфабрикатів або допоміжних матеріалів для отримання заданого цільового продукту. Невід'ємною складовою підручника є науково-обґрунтоване визначення ієрархії процесів представлених систем технологій, визначення інновацій через системний підхід до теоретичних основ методів та операцій виробництва, наведені приклади, задачі й тестові завдання з курсу з метою розвитку практичних навичок самостійного розв'язку різноманітних науково-виробничих завдань. Іл. 40. Табл. 56. Бібліогр. 162.
  • Ескіз
    Документ
    Загальна технологія харчової промисловості у прикладах і задачах (приклади та тести з сучасної технології переробки плодоовочевої сировини)
    (Центр учбової літератури, 2022) Бухкало, Світлана Іванівна
    Аналіз сучасного стану різновидів харчових галузей визначає необхідність проведення наукових досліджень, що забезпечать комплексне та ефективне використання сировинних компонентів, поліпшення якості харчових продуктів та зниження їх собівартості. Одним із основних шляхів позитивних зрушень у цьому напрямі є відповідне наукове забезпечення інноваційного розвитку харчових галузей, що має на меті створення ресурсо та енергоощадних технологій й високопродуктивного обладнання для виробництва конкурентоспроможних харчових продуктів високої біологічної цінності на основі фундаментальних досліджень фізико-хімічних властивостей харчової сировини, біохімічних і технологічних процесів її комплексної поглибленої переробки. Інноваційний розвиток харчової промисловості можна назвати єдиним реальним напрямком на шляху до повного забезпечення населення України безпечними та якісними харчовими продуктами згідно з науково обґрунтованими нормами споживання. Це також виробництво конкурентоспроможної вітчизняної харчової продукції для потреб світового ринку за сучасними: дисциплінами «Харчова хімія», «Сучасні технології харчуванн», «Товарознавство та управління закупівлями», «Технологія продукції ресторанного господарства». Наявні комплексні складові з навчання студентів за дисципліною «Загальна технологія харчової промисловості» за спеціальністю «Харчові технології», спеціалізації «Технологія жирів, жирозамінників і ефірних масел» і «Технологія продуктів бродіння і виноробства», оскільки сумісно розглядаються різновиди представлених матеріалів навчальних занять: теоретичні питання з різновидів технологічних процесів курсу, на яких засновані розроблені лабораторні та розрахункові роботи, багатоваріантні тестові завдання у вигляді задач з основних тем курсу, індивідуальні та контрольні завдання, комплексне курсове проектування за різновидами інноваційних розробок. Це стосується викладання будь-якої технології виробництва за ОП Готельно-ресторанна справа, кафедра Туризму і готельно-ресторанного бізнесу.