Кафедри

Постійне посилання на розділhttps://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/35393

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 3 з 3
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження процесів агрегації шламових вод з полідисперсною твердою фазою
    (BoScience Publisher, 2023) Баранова, Антоніна Олегівна; Махоніна, Оксана Сергіївна; Літовка, Анна Ігорівна
    В результаті інтенсивної промислової діяльності на багатьох вуглевидобувних підприємствах накопичилася величезна кількість відходів, зокрема шламів. Тверда фаза шламів вуглезбагачувальних фабрик часто є цінною мінеральною сировиною, а рідку фазу доцільно використати в замкнутій системі оборотного водопостачання. Багатьма країнами (включаючи Україну) вже розроблені і впроваджені локальні системи очищення хімічно забруднених стічних вод з метою створення замкнутої системи водно-шламового господарства. Від якості розділення суспензії в згущувачі залежать ефективність операцій збагачення і зниження втрат води фабрики. Тому замкнутий цикл, вживаний у вуглезбагаченні, представляє особливі вимоги до якості розділення твердій і рідкій фаз в згущувачі.
  • Ескіз
    Документ
    Аналіз впливу стічних вод харчової промисловості на довкілля
    (Національний університет "Львівська політехніка", 2018) Гетта, Оксана Сергіївна; Шестопалов, Олексій Валерійович
    Pollution of waterways all over the planet has become catastrophicin nature. Food industry enterprises take a great part in pollution ofthe hydrosphere. All food industry enterprises require high levels ofwater consumption, which results in a large amount of waste water thatnegatively affects the environment. Discharge of this water inwaterways quickly depletes the reserves of oxygen causing death ofinhabitants of these waterways.
  • Ескіз
    Документ
    Сучасні методи очищення стічних вод харчової промисловості
    (Державна екологічна академія післядипломної освіти та управління, 2019) Шестопалов, Олексій Валерійович; Гетта, Оксана Сергіївна; Рикусова, Надія Іванівна
    Розглядаються методи очищення стічних вод харчової промисловості. Визначено основні чинники впливу на навколишнє природне середовище стічних вод харчової промисловості. У статті проаналізовано склад та вплив на довкілля стічних вод харчової промисловості та методи очищення стічних вод. Виявлено, що складність очищення таких стічних вод зумовлена полідисперсним складом забруднень та поєднанням органічних, неорганічних розчинних і нерозчинних сполук, які утворюють стійкі колоїди та дисперсні системи. Окреслено перспективні напрями створення замкнених водооборотних систем під час перероблення овочевої продукції.