Кафедри
Постійне посилання на розділhttps://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/35393
Переглянути
56 результатів
Результати пошуку
Документ Техніко-економічна оцінка варіантів технологічного процесу складання промислових виробів(Полтавський університет економіки і торгівлі, 2024) Пономарьов, Владислав Дмитрович; Кобєлєва, Тетяна Олександрівна; Перерва, Петро ГригоровичДоведено, що трудомісткість технологічного процесу складання визначає суму штучного часу загального складання виробів у технологічній документації по всім п операціям. Цей показник рекомендується визначати окремо по вузловому і загальному складанні виробів.Документ Бізнес-комунікації соціального партнерства в сфері міжнародних економічних відносин(Луцький національний технічний університет, 2023) Чурилович, Юлія Михайлівна; Ларченко, Вікторія Валеріївна; Дюжев, Віктор Геннадійович; Перерва, Петро ГригоровичДоведено, що сучасний етап економічних перетворень в українській економіці обумовлений також посиленням соціальної спрямованості ринкової економіки. У цих умовах принципово важливим стає збалансування принципів, факторів, відносин і механізмів реалізації економічних і соціальних пріоритетів, а також поєднання ринкової ефективності і соціальної стабільності. Перехід до соціально орієнтованої, високоефективної ринкової економіки передбачає формування стійкої системи соціального партнерства між працівниками, роботодавцями та державою.Публікація Види сучасних технологій управління персоналом(2023) Кучинський, Володимир Анатолійович; Перерва, Петро Григорович; Погорєлова, Тетяна ОлексіївнаПроведене дослідження показує, що за останні роки акценти в управлінні персоналом змінилися. Вони переносяться від формування і розвитку переважно індивідуальних компетенцій до формування і розвитку колективних компетенцій. Водночас зміни відбуваються і у формуванні індивідуальних компетенцій.Документ Глобалізація економічного розвитку зарубіжних країн(2023) Черпанова, Вікторія Олександрівна; Подрез, Ольга Іванівна; Перерва, Петро ГригоровичОбгрунтована стратегія наздоганяючого розвитку, яка покликана скоротити відстань між розглянутими країнами, зберігши, в цілому, рух відстаючої країни по певній траєкторії. Концепція наздоганяючого розвитку орієнтується на подолання відставання шляхом концентрації власних ресурсів на індустріалізації та модернізації економіки (в основному за рахунок протекціонізму).Публікація Особливості процесу управління стратегічними змінами(2023) Кобєлєва, Тетяна Олександрівна; Кучіна, Світлана Едуардівна; Перерва, Петро ГригоровичДоведено, що при створенні системи стратегічного управління необхідно провести зміни в організації, які можуть викликати (і, як правило, викликають) опір. Впровадження системи стратегічного управління така проблема стосується більшою мірою, ніж проведення інших змін, оскільки перехід на «стратегічну поведінку» вимагає переосмислення діяльності організації всіма, хто працює.Документ Формування напрямків розвитку інноваційного стартап підприємництва в малому бізнесі(2023) Проскурня, Олена Михайлівна; Кобєлєва, Тетяна Олександрівна; Перерва, Петро ГригоровичДоведено, що розвиток сектора інноваційного стартап-підприємництва є однією з ключових умов підвищення конкурентоспроможності національної економіки на світовому ринку Цей висновок зумовлений наступними причинами: по-перше, інноваційне підприємництво набагато більш схильне до нововведень, що дозволяє малим інноваційним підприємствам успішно конкурувати з великими компаніями; по-друге, iнноваційне підприємництво має високий потенціал адаптації до змін ринкової ситуації як в короткостроковій, так і в середньостроковій перспективі, що дає можливість дуже гнучко реагувати на ринковий попит, створювати нові і модифікувати існуючі потреби людини.Документ Підходи до моделювання в управлінні соціально-економічними системами(2023) Побережний, Роман Олегович; Крамськой, Дмитро Юрійович; Перерва, Петро ГригоровичДоведено, що модель являє собою абстрактне відображення об'єкта у віртуальному середовищі. Переваги моделювання полягають в тому, що прийняття рішень в рамках віртуального світу не несе ніякого ризику і не тягне за собою небажаних наслідків, не завдає шкоди системі. Крім моделювання наслідків тих чи інших рішень, модель також може використовуватися для визначення максимального потенціалу системи, ступеня її реакції на найменші зміни в навколишньому середовищі, проведення різних експериментів і вибору оптимальних методів впливу.Публікація Управління виробничим персоналом в сучасних умовах(2023) Кучинський, Володимир Анатолійович; Погорєлова, Тетяна Олексіївна; Перерва, Петро ГригоровичДоведено, що сучасна технологія управління персоналом заснована на розробці прийомів і методів ефективного впливу, що дозволяють отримати найкращий результат роботи. Кожна організація розробляє свій зміст технологій управління персоналом і нормативно-методичних документів, на основі яких здійснюється подальша робота з працівниками. Менеджмент персоналу відноситься до найскладнішої інтелектуальної діяльності.Публікація Управління стратегічними змінами в промисловості України(2023) Кобєлєва, Тетяна Олександрівна; Кучіна, Світлана Едуардівна; Перерва, Петро ГригоровичДоведено, що стратегічні зміни покликані перевести організацію з одного стратегічного стану в інший. При цьому правильно реалізований стратегічний розвиток організації приносить позитивні зміни не тільки в економічні аспекти діяльності, але і в систему управління організацією, соціальний розвиток, організаційну культуру. Успішна реалізація стратегії в цілому повинна забезпечуватися відповідними змінами у всіх необхідних сферах і аспектах функціонування організації.Документ Методи вартісного оцінювання патентів(2023) Федоренко, Ольга Володимирівна; Шуба, Ірина Володимирівна; Перерва, Петро ГригоровичДоведено, що вартість прав на винахід або інший об'єкт, що охороняються патентом, цілком визначається економічними вигодами, які правовласник може отримати від впровадження і використання своїх інновацій в комерційній діяльності або інших сферах. Ці вигоди можуть виражатися в створенні нових товарів або послуг, в зниженні собівартості продукції, в поліпшенні споживчих властивостей товарів і досягненні конкурентних переваг.