Кафедри

Постійне посилання на розділhttps://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/35393

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 5 з 5
  • Ескіз
    Документ
    Необхідність прискорення впровадження нових інноваційно-організаційно-управлінських технологій на підприємствах
    (Perfect Publishing, 2022) Міщенко, Володимир Акимович; Шапран, Євген Миколайович; Другова, Олена Сергіївна
    Відмічено велику силу інертності в управлінському мисленні, подолання якої потребує певного часу й титанічних зусиль. Сьогоднішня ситуація зумовлює необхідність менеджерської оперативності й зміщення управлінських акцентів, а саме перехід до постійного антикризового менеджменту, всеохоплюючого контроллінгу, обов’язкової й масштабної інноваційності, вартісної оцінки результативності підприємства.
  • Ескіз
    Документ
    Оцінка ефективності управління економічним потенціалом підприємства з використанням економічної доданої вартості
    (Perfect Publishing, 2022) Міщенко, Володимир Акимович; Шапран, Євген Миколайович; Другова, Олена Сергіївна; Дараган, Антон Володимирович
    Розглянуто аспекти еволюції оцінки вартості компанії. Відмічено необхідність ураховувати сучасні фактори при оцінці вартості підприємства і його економічного потенціалу Визначена роль економічної добавленої вартості в цьому процесі. Запропоновано оцінювати ефективність управління цим показником на рівні оперативного й фінансового менеджменту.
  • Ескіз
    Документ
    Сучасна організація контроллінгу на підприємствах харчової промисловості
    (BoScience Publisher, 2022) Міщенко, Володимир Акимович; Шапран, Євген Миколайович; Другова, Олена Сергіївна
    Відмічено сучасні постулати менеджменту й першочергові питання щодо можливого впровадження контроллінгу. Описано переваги й недоліки організації самостійної служби контроллінгу на підприємстві. Представлено можливі варіанти організаційного закріплення функцій контроллінгу й недоліки відмови від створення такої служби. Розглянуті можливі етапи впровадження системи контроллінгу. Описано особливості формування стандартних витрат і бюджетування в умовах кризовості й невизначеності підприємств.
  • Ескіз
    Документ
    Необхідність зміни погляду на контент сучасного менеджменту на підприємстві
    (Perfect Publishing, 2022) Міщенко, Володимир Акимович; Шапран, Євген Миколайович; Другова, Олена Сергіївна
    Розглянуто окремі аспекти еволюції антикризового управління і контроллінгу. Відмічено особливості функціонування підприємств в нинішніх умовах невизначеності й кризових явищ. Описана двоїста роль контроллінгу й значимість вартісно-орієнтованого управління. Запропоновано здійснювати перехід від класичного до контроллінгового антикризового вартісно-орієнтованого менеджменту.
  • Ескіз
    Документ
    Контролінг якості продукції в антикризовому управлінні кондитерським підприємством
    (Західноукраїнський національний університет, 2020) Міщенко, Володимир Акимович; Горобець, Ірина Ігорівна; Іванченков, В'ячеслав Сергійович
    Вступ. Аналіз фінансового стану підприємств кондитерської галузі свідчить, що в цілому більшість показників мають позитивну тенденцію, але частина їх має інколи негативні значення. Це свідчить про існуючі загрози вірогідності банкрутства, тому актуальним постає питання удосконалення методології ідентифікації кризового стану і розробки концепції антикризового управління кондитерськими підприємствами. Метою статті є визначення ролі контролінгу якості в антикризовому управлінні кондитерським підприємством на базі вартісно-орієнтованого підходу. Результати. В статті розкрито сутність сучасної концепції антикризового вартісно-орієнтованого управління кондитерським підприємством та наведена основна його структура. Розглянуто контролінг як функцію управління підприємством. Обґрунтовано необхідність комплексного підходу при дослідженні інструментарію антикризового регулювання та управління. Розкрито сутність комплексності, яка полягає в необхідності включення до системи контролінгу показників якості відповідно до Системи аналізу небезпечних чинників (HACCP) і настанови ЄС щодо її застосування з ідентифікацією небезпечних чинників у критичних точках контролю (КТК). Розкрито сутність вартісно орієнтованого управління кондитерським підприємством. Зазначено, що воно виходить із необхідності уникнути загроз виникнення кризових проявів. Наведено фактори їх появи, серед яких найбільш суттєвими є технологічні та організаційно-виробничі фактори. Обґрунтовано, що по своїй суті вони зводяться до вартісної складової. Висновки. Система контролінгу на кондитерському підприємстві поряд з показниками фінансового стану повинна ідентифікувати будь-який технологічний або організаційно-виробничий аспект своєї діяльності, який є визначним для безпечності продуктів харчування, а також слідкувати за тим, щоб належні процедури безпеки були встановлені, впроваджені, дотримувалися та актуалізувалися, ґрунтуючись на принципах, які були використані для розроблення системи HACCP. Саме такий підхід відповідає Стратегії розвитку експорту продукції сільського господарства, харчової та переробної промисловості України до 2026 року.