Кафедри
Постійне посилання на розділhttps://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/35393
Переглянути
2 результатів
Результати пошуку
Публікація Стратегічні пріоритети туризму і готельного бізнесу в концепції сталого розвитку регіонів(Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2024-04-26) Якименко-Терещенко, Наталія Василівна; Носирєв, Олександр ОлександровичВ монографії досліджено теоретико-методологічні положення й розроблено науково-практичні рекомендації щодо оптимальних стратегій розвитку індустрії туризму та галузі готельного бізнесу з урахуванням концептуальних підходів до сталого розвитку. Узагальнено особливості функціонування сфери туризму та готельного бізнесу в умовах ринкової економіки; проаналізовано тенденції розвитку сфери туризму та готельного бізнесу України в галузевому та регіональному контекстах; оцінено вплив війни на розвиток туризму та готельного бізнесу; визначено вектори активізації функціонування підприємств індустрії туризму та готельного бізнесу; розроблено можливі стратегічні пріоритети розвитку індустрії туризму та готельного бізнесу у майбутній повоєнний період на шляху до сталого регіонального розвитку. Проаналізовано теоретичні й практичні аспекти забезпечення сталості туризму та сфери гостинності; розроблено практичні рекомендації щодо забезпечення сталості туристичної дестинації через розвиток сільського туризму на основі стратегічного партнерства та диверсифікації туристичного продукту. Удосконалено сучасні теоретико-методичні підходи до розробки стратегій розвитку сфери туризму та галузі готельного бізнесу у концепції сталого розвитку. Рекомендовано для наукових працівників, викладачів, здобувачів закладів вищої освіти та широкого кола фахівців індустрії туризму та гостинності.Публікація Банкрутство підприємства: сутність поняття та основні ризик-фактори його виникнення в готельно-ресторанному бізнесі(2019) Жадан, Тетяна Андріївна; Мелень, Олена Валентинівна; Якименко-Терещенко, Наталія ВасилівнаУ статті узагальнено та систематизовано існуючі трактування поняття «банкрутство», що дозволило виділити три підходи до його розуміння: економічний, фінансовий та юридичний. В результаті критичного аналізу виділених підходів уточнено економічну сутність поняття «банкрутство». В процесі дослідження з’ясовано, що для діагностики та прогнозування ймовірності настання банкрутства підприємства, важливе значення має визначення основних ризик-факторів його виникнення. Встановлено, що окрім загальних ризик-факторів виникнення банкрутства, будь-якому підприємству притаманні ще й специфічні, які пов’язані з особливостями виробництва того чи іншого виду продукції, реалізацією товарів чи наданням послуг, здійсненням певного виду економічної діяльності в тій чи іншій галузі, секторі економіки. З урахуванням специфіки діяльності суб’єктів господарювання готельно-ресторанного бізнесу виділені найбільш істотні зовнішні (прямого та опосередкованого впливу) та внутрішні ризик-фактори виникнення банкрутства з подальшою їх деталізацією і конкретизацією.