Кафедри

Постійне посилання на розділhttps://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/35393

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 3 з 3
  • Ескіз
    Документ
    Антикризове управління підприємствами агропродовольчої сфери на прикладі м'ясопереробних підприємств
    (Харківський національний технічний університет сільського господарства ім. Петра Василенка, 2019) Угрімова, Ірина Володимирівна; Старинець, О. Г.
    Вступ. В статті розглядається стан агропромислової сфери в часті м’ясопереробної промисловості. В результаті дослідження діяльності м’ясопереробних підприємств виявлено проблему і відкрито питання розбалансованості взаємовідносин між виробниками та переробниками м’ясної сировини. Значний відбиток на незадовільній структурі ринку м’яса має недостатня кількість вирощування ВРХ (корів). Потреба в антикризових заходах змусила державні органи розробити план, який є недостатнім для повної ліквідації проблеми та стимулювання приватних господарств для більшого виробництва ВРХ. Метою даної статті є дослідження стану та розвитку в сфері м’ясопереробної промисловості України за період 1990-2018 рр. та визначення можливих тенденцій при умові застосування превентивних антикризових заходів. Методологія дослідження. Використання методів статистичного узагальнення, порівняння, аналізу структури та динаміки. Результати. Надано аналіз структури ринку виробництва м’яса в Україні. Визначено залежність м’ясопереробної галузі України від імпортної сировини. Розглянуто причини сировинного дефіциту для м’ясопереробної галузі України. Здійснено аналіз тенденцій виробництва м’яса в державі. Визначено ключові проблеми розвитку ринку виробництва м’яса. Розглянуто динаміку експорту та імпорту м’яса та м’ясних продуктів. Надано динаміку поголів’я худоби в Україні з 1990 по 2018 рік за структурою. Проведено аналіз динаміки кількості поголів’я тваринництва за типами господарств. Визначена нерентабельність утримання великої рогатої худоби приватними господарствами населення, що вимагає реалізації державної підтримки. Висновки. Запропоновано заходи підтримки державою функціонування м’ясопереробної галузі: збільшення мита на імпорт м’ясної продукції та введення квот, державна підтримка у сфері організації об’єднання підприємств у формі кооперативів. Підприємствам доцільно розширювати власну сировинну базу, освоювати нові ринки збуту та впроваджувати сучасні енергозберігаючі технології та технології комплексної переробки сировини.
  • Ескіз
    Документ
    Problems of risk in the system of crisis management small businesses
    (Приазовський державний технічний університет, 2017) Ugrimovа, I. V.; Gryshchenko, A. O.
    The issues of small businesses survival are critical and require using a new methodological approach in management of their activities with the mutual integration of anti-crisis management and risk management methods. The advisability of its implementation in the diagnostic provision of anti-crisis financial management in this article is based on the financial analysis and subsequent processing of financial indicators of a sample of small businesses, with the justification of the scientific and methodological principles of integrated assessment of the financial risks level and formation of preventive anti-crisis measures. The practicality of this approach lies in the fact that a head of a small business has the opportunity independently, using the Excel application, to assess the level of risk based on assessing the achieved potential with minimizing subjective influences and to determine management priorities to maintain the financial safety of the enterprise operation. This is shown on the example of the proposed approach approbation on the actual data of one of the sample population enterprises. Using the proposed methodology for risk assessment and recognition of the priorities sequence, an investor (creditor) is also able to assess the feasibility of its participation in financing activities of the company or a certain set of them.
  • Ескіз
    Документ
    Антикризове управління в малому бізнесі
    (2020) Угрімова, Ірина Володимирівна
    Проблему антикризового управління малими підприємствами розглянуто в двух розрізах: можливості підтримки держави за рахунок різних заходів (державних програм та стратегічних напрямків розвитку) та управління діяльності підприємства з використання стратегічного управління; розкрито позитивні сторони такого управління та розглянуті недоліки.