Кафедри
Постійне посилання на розділhttps://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/35393
Переглянути
6 результатів
Результати пошуку
Документ Використання твердих відходів кондитерських фабрик при виробництві комбікормів як елемент сталого розвитку України(Державна екологічна академія післядипломної освіти та управління, 2023) Адашевський, Олег ВолодимировичУ статті проаналізовано основні етапи утворення, відмінності у складі, напрямки використання твердих харчових відходів кондитерських фабрик. Обґрунтована економічна та екологічна доцільність їх використання при виробництві комбікормів, що здатне забезпечити продовольчу безпеку України під час військового стану. Такий підхід відповідає ієрархії управління відходами в Україні, директивам Європейського Союзу в сфері поводження з відходами, концепції сталого розвитку країни, проте до цього часу є відносно не затребуваним серед невеликих та середніх виробників комбікормів, що пов’язане з комплексом технологічних та логістичних проблем. Розглянуто основні технологічні та логістичні проблеми, пов’язані з запровадженням технології використання твердих відходів кондитерських фабрик різного типу в якості доданки при виготовлені комбікормів загального призначення. Визначено, що висока вологість, ураження пліснявою та грибами, агломерація, наявність сторонніх домішок – переважно полімерного комбінованого пакування – у складі твердих харчових відходів кондитерських фабрик знижує привабливість цих відходів як вторинної сировини, що призводить до низького відсотку вторинного використання цінних харчових продуктів. Надано рекомендації щодо впровадження системи керування твердими відходами кондитерських фабрик безпосередньо на самих фабриках, в тому числі контролю за їх накопиченням та умовами зберігання. Це дозволить уникати деяких технологічних проблем при їх подальшому використанні в якості доданки при виготовленні комбікормів. В подальшому це сприятимете збільшенню кількості твердих харчових відходів кондитерських фабрик, які підлягають вторинному використанню.Документ Оцінка перспектив використання відходів кондитерських фабрик для виробництва комбікормів(Харківcький націoнальний автoмoбільнo-дoрoжній універcитет, 2022) Байрачний, Володимир Борисович; Адашевський, Олег ВолодимировичДокумент Сталий підхід до переробки відходів кондитерських фабрик у комбікорм(Яроченко Я. В., 2022) Адашевський, Олег ВолодимировичДокумент Вплив умов зберігання твердих відходів кондитерських виробництв на їх придатність до переробки(Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2023) Адашевський, Олег Володимирович; Байрачний, Володимир БорисовичДокумент Зниження енергозатрат процесу виробництва комбікормів з використанням твердих відходів кондитерських фабрик(Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2023) Адашевський, Олег Володимирович; Байрачний, Володимир БорисовичДокумент Підвищення енергоефективності при виробництві комбікормів з застосуванням відходів кондитерських виробництв(Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2022) Адашевський, Олег Володимирович; Байрачний, Володимир Борисович