Кафедри

Постійне посилання на розділhttps://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/35393

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 45
  • Ескіз
    Документ
    Система контролю технології виробництва крабових паличок з нечіткою логікою
    (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2024) Григоренко, Ігор Володимирович; Григоренко, Світлана Миколаївна; Андренко, Дмитро Олександрович; Кубрик, Борис Іванович
    Запропоновано варіант побудови системи контролю технологічного процесу виготовлення крабових паличок для забезпечення потреб підприємств харчової промисловості, що спеціалізуються на виготовленні продуктів із риби та морепродуктів. Крабові палички є всесвітньо відомим харчовим продуктом, що широко використовують і як окремий продукт, так і у якості компоненту харчових страв. Крабові палички на початку виготовляли із м’яса «білої риби», так званої сурімі. Основним інгредієнтом є перемелений фарш з м’яса білих океанічних риб із північної частини Тихого океану. Для того, щоб отримати смак схожий з оригінальним смаком крабів, в палички додають харчові домішки і додаткові інгредієнти. Необхідність впровадження системи контролю пов’язана із тим, що автоматизація процесу виробництва крабових паличок дає можливість ретельно дотримуватись технології виробництва і підвищити якість кінцевого продукту. Поставлена задача вирішена шляхом розробки інформаційно-вимірювальної системи для підтримки основних технологічних параметрів у встановлених межах допуску. Запропонована система здатна отримувати інформацію від об’єкту контролю завдяки використанню сучасних високоточних датчиків. Додатковою перевагою запропонованої системи є реалізація у ній ситуаційної системи з нечіткою логікою для визначення впливу параметрів технологічного процесу виготовлення крабових паличок на їх якість. Системи з нечіткою логікою набувають все більшого поширення на виробництві разом із застосуванням нейронних мереж у зв’язку з їх практично безмежними можливостями у вирішенні задач контролю та керування процесами і обладнанням. Проведено комп’ютерне моделювання, яке підтвердило, що створення евристичного аналізатору для визначення якості крабових паличок доцільно та необхідно для того, щоб не допустити виробництво неякісної продукції. Впровадження системи дає можливість уникати аварійних ситуацій на технологічному процесі та забезпечувати високу якість продукції. Наведено структурну схему системи, визначено основні її елементи. Здійснено аналіз похибок, який підтвердив необхідну високу точність запропонованого варіанту побудови системи контролю.
  • Ескіз
    Документ
    Контроль концентрації СО в приміщеннях установки сухого гасіння коксу
    (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2015) Беспалов, К. І.; Литвиненко, Ігор Іванович
  • Ескіз
    Документ
    Система контролю технологічного процесу виготовлення харчової пластмаси
    (ФОП Мезіна В., 2017) Павлюк, Ю. М.; Григоренко, Ігор Володимирович; Григоренко, Світлана Миколаївна
  • Ескіз
    Документ
    Програмний комплекс віддаленої розробки та тестування алгоритмів
    (ФОП Тарасенко В. П., 2021) Сергеєв, А. В.; Дженюк, Наталія Володимирівна
  • Ескіз
    Документ
    Віброконтроль стану вузлів промислових об'єктів
    (ТОВ "Планета-Прінт", 2021) Мигущенко, Руслан Павлович; Кропачек, Ольга Юрьевна; Карпова, Т. С.
  • Ескіз
    Документ
    Побудова системи виявлення дрібних живих істот
    (ТОВ "Планета-Прінт", 2021) Опришкіна, Марина Ігорівна; Литовченко, А. А.
  • Ескіз
    Документ
    Повышение точности обнаружения дефектов экранированным ортогональным вихретоковым преобразователем
    (Технически университет София, 2016) Глоба, Светлана Николаевна; Сучков, Григорий Михайлович; Григоренко, Игорь Владимирович; Хомяк, Юрий Валентинович; Слободчук, Антон Юрьевич; Хорошайло, Юрий Евгеньевич
    Разработан и исследован экранированный ортогональный вихретоковый преобразователь. Испытания показали, что применение экрана в конструкции ортогонального вихретокового преобразователя дало возможность повысить достоверность обнаружения дефекта за счет расширения зоны чувствительности, что подтверждено математическим и имитационным моделированием; уменьшить влияние конструктивных особенностей объекта контроля.
  • Ескіз
    Документ
    Система терморегулирования на тиристорном ключе
    (Національний технічний університет України "Київський політехнічний інститут", 2012) Евсеенко, Олег Николаевич; Гапон, Анатолий Иванович; Савицкий, Сергей Михайлович; Стеценко, А. Т.
  • Ескіз
    Документ
    Аналіз похибок цифрового вимірювача параметрів технологічного процесу виготовлення губної помади
    (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2019) Боженко, М. М.; Григоренко, Ігор Володимирович
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження ферозондів для вимірювання однорідності поля
    (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2016) Ірклієвський, Ю. А.; Горкунов, Борис Митрофанович