Кафедри
Постійне посилання на розділhttps://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/35393
Переглянути
15 результатів
Результати пошуку
Документ Аналіз енергоємності процесу електроерозійного алмазного шліфування зі змінною полярністю електродів(Донбаська державна машинобудівна академія, 2023) Стрельчук, Роман МихайловичДокумент National management aspects in energy efficiency of electric equipment at the enterprise(ПУ "Причорноморський науково-дослідний інститут економіки та інновацій", 2019) Mishchenko, V. A.; Klepikova, S. V.The article studies justification for the necessity in the organization of energy efficiency management at the enterprises, with account of oblique energy savings and energy resources that are obtained outside of the object of the electrical equipment modernization and definition of the ways, which contribute to the improvement of management. On the basis of the conducted analysis of statutory documents during the period of 1994-2017 and methods of energy audit, it was scientifically substantiated for the first time the expediency of making in these documents supplements, which in the process of organization of energy efficiency management at the enterprises stimulate a certain priority direction of modernization. Based on the analysis of technical literature, the following conclusion was drawn- the priority direction here is the modernization of the electric drive and mechanisms that provide a large multiplicative and synergistic effect. The practical significance of the article a multiple increase in the economy of energy resources and expended foreign currency on their purchase by the state.Документ Вибір ефективних типів насадок регенеративних повітронагрівачів доменних печей(Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2010) Кошельнік, Олександр Вадимович; Шапранова, М. М.Документ Підвищення техніко-економічної ефективності регенеративних повітронагрівачів доменних печей(Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2010) Шапранова, М. М.; Кошельнік, Олександр ВадимовичДокумент Аналіз ефективності використання теплоутилізаційного обладнання печей скловарного виробництва(Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2011) Кошельнік, Олександр Вадимович; Шапранова, М. М.Документ Оцінка конструктивно-технологічних параметрів та експлуатаційних якостей вібраційних машин для формування залізобетонних виробів(Полтавський національний технічний університет ім. Юрія Кондратюка, 2015) Нестеренко, М. П.; Білецький, Володимир Стефанович; Семко, О. В.Наведено короткий опис розроблених у ПолтНТУ віброплощадок і порівняння їхніх споживчих якостей з найбільш поширеними вібромашинами як за питомими показниками енерго- та металоємності, динамічності, так і за допомогою безрозмірного комплексного параметра.Документ Енергоменеджмент як ключовий напрямок забезпечення життєдіяльності(Основа, 2018) Немировський, Ілля АбрамовичВ роботі представлено аналіз споживання енергоресурсів та структура енергетичного комплексу України у порівнянні з розвинутими країнами. Показано, що відносно викидів CO₂ в Україні перевищено рівень питомих викидів у порівнянні з середнім значенням. Покано, що у "Стратегії розвитку енергетики до 2035 року" не знайшла місця організація енергоменеджменту, як комплексна енергоекологічна структура. Представлено основні завдання енергоменеджменту.Документ Математичне моделювання електроспоживання на дробильно-подрібнюючих комплексах ГЗК(Державний вищий навчальний заклад "Національний гірничий університет", 2017) Сокур, Микола Іванович; Білецький, Володимир Стефанович; Сокур, Л. М.; Сокур, І. М.Документ Оптимізація екструзійного процесу отримання сухих харчових продуктів з крахмалевмісної сировини(НТУ "ХПІ", 2017) Зінченко, Марія Георгіївна; Пономаренко, Євгенія Дмитрівна; Манжай, Марія АндріївнаПоказані основні напрямки розвитку екструзійних технологій у харчовій промисловості України – створення нових рецептур сухих харчових продуктів, розробка раціональних режимів їх виробництва. Наведено результати експериментів по оптимізації процесу екструдування збагаченої крахмалевмісної сировини у виробництві картопляних паличок. На підставі отриманих даних розроблено математичну модель, що адекватно описує вплив всіх значущих чинників екструзії на параметр оптимізації – питомі енерговитрати. Встановлено параметри технологічного режиму, що забезпечують мінімальні енергетичні витрати на виробництво екструдата.Документ Модернізація скловарної печі на ДП "ІПЗ" та детальна розробка лінії автоматизації(Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2015) Петров, Дмитро Вікторович; Ведь, Валерій Євгенович