Кафедри
Постійне посилання на розділhttps://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/35393
Переглянути
34 результатів
Результати пошуку
Документ Методи аналізу та синтезу механізмів : теорія механізмів і машин(Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2024) Ткачук, Микола Анатолійович; Гречка, Ірина Павлівна; Зарубіна, Алла Олександрівна; Зінченко, Олена Іванівна; Кротенко, Галина АнатоліївнаУ підручнику розглянуто базові питання курсу «Теорія механізмів і машин», які розкривають методи структурного, кінематичного та динамічного аналізу і синтезу механізмів та машин, необхідні для практичного застосування у інженерній практиці. Розглянуто основні типи механізмів, їх характеристики та принципи реалізації рухів цими механізмами. Призначено для студентів, які навчаються за спеціальностями у галузях знань «Механічна інженерія» та «Транспорт».Документ Системи числового програмного керування(Факт, 2024) Аніщенко, Микола ВасильовичПодано основні поняття, визначення і принципи побудови систем числового програмного керування, розглянуто основні теоретичні та деякі практичні питання підготовки керуючих програм для металорізальних верстатів з ЧПК, наведено огляд структурних схем пристроїв ЧПК, а також розглянуто основні задачі керування систем ЧПК, принципи побудови та синтезу сучасних електроприводів верстатів та промислових роботів, особливості реалізації мережного керування розподіленими об’єктами. Призначено для студентів освітньої програми «Електропривод, мехатроніка та робототехніка» другого (магістерського) рівня вищої освіти спеціальності «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка» та інших технічних спеціальностей.Публікація Маркетинг відносин(ТОВ "Триторія", 2024) Райко, Діана ВалеріївнаПідручник присвячено обґрунтуванню й подальшому розвитку теоретичних, методичних положень і методичного забезпечення формування маркетингових відносин, стратегічного управління розвитком маркетингової діяльності промислових підприємств з урахуванням впливу на їх розвиток зовнішнього та внутрішнього середовища, а також взаємозв’язку стратегічного менеджменту і стратегічного маркетингу. Обґрунтовано та запропоновано: концепцію маркетингових відносин та стратегічного управління розвитком маркетингової діяльності підприємства, стрижнем якої є розвиток маркетингових відносин на прикладі системи «споживач – підприємство – партнер»; підхід до формування маркетингових стратегій підприємства щодо маркетингових відносин, підґрунтям якого є три складові: конкурентоспроможність підприємства, бізнесова привабливість його партнерів щодо співпраці з ним та готовність споживачів до споживання продукції. Дістав подальшого розвитку комплекс методичного забезпечення формування маркетингових стратегій підприємства з урахуванням маркетингу відносин щодо конкурентоспроможності підприємства, бізнесової привабливості партнерів, готовності споживачів. Призначено для здобувачів спеціальності 075 «Маркетинг» усіх форм навчання.Документ Ковальсько-штампувальне обладнання. Механічні преси(Національний технічний університет України "Київський політехнічний інститут ім. І. Сікорського", 2020) Плєснецов, Юрій Олександрович; Маковей, Валерій ОлексійовичВисвітлено основні питання розрахунку та проєктування кривошипних ковальсько штампувальних машин: загальні відомості, кінематичний аналіз та синтез головного виконавчого механізму, енергетика пресів, розглянуті муфти, гальма, станини та інші вузли машин. Наведено основні типи кривошипних машин, їх технологічне призначення та конструктивні особливості. Підручник «Ковальсько-штампувальне обладнання. Механічні преси» створено на основі навчального посібника з грифом МОН України, який був надрукований у 2014 р. Призначено для студентів технічних вузів, які навчаються за спеціальністю 131 «Прикладна механіка» для використання у курсовому та дипломному проєктуванні, а також для самостійної роботи при вивченні дисципліни «Кривошипні машини для обробки металів тиском». Може бути корисним для викладачів ВНЗ та інженерно-технічних працівників машинобудівних підприємств.Документ Загальна технологія харчової промисловості у прикладах і задачах (готельно-ресторанна справа)(Центр учбової літератури, 2024) Бухкало, Світлана ІванівнаВикладено основи комплексних інноваційних заходів підвіщення якості продукції готельно-ресторанного господарства за основними положеннями болонської системи навчання з урахуванням теплофізичних, фізико-хімічних, біохімічних та технологічних закономірностей на прикладі інтеграції вивчення дисциплін "Харчова хімія", "Сучасні технології харчування", "Товарознавство та управління закупівлями" "Інноваційні ресторанні технології" студентами першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 241 "Готельно-ресторанна справа" всіх форм навчання. Подані характеристики надають розширену можливість ознайомлення зі складовими курсового та дипломного проектування. Приведені основні розрахункові формули для інноваційних ресторанних заходів, основні характеристики сировини і допоміжних матеріалів, можливі зниження витрат і відходів при виробництві, а також формули, що необхідні для розв'язання прикладів, тестів і контрольних задач. Розглянуті питання особливостей сучасного виробництва мяса, ковбас, різновидів мясних виробів; яєць та кондитерських борошняних виробів за різновидами асортименту у якості сировини, напівфабрикатів або допоміжних матеріалів для отримання заданого цільового продукту. Невід'ємною складовою підручника є науково-обґрунтоване визначення ієрархії процесів представлених систем технологій, визначення інновацій через системний підхід до теоретичних основ методів та операцій виробництва, наведені приклади, задачі й тестові завдання з курсу з метою розвитку практичних навичок самостійного розв'язку різноманітних науково-виробничих завдань. Іл. 40. Табл. 56. Бібліогр. 162.Документ Загальна технологія харчової промисловості у прикладах і задачах (приклади та тести з сучасної технології переробки плодоовочевої сировини)(Центр учбової літератури, 2022) Бухкало, Світлана ІванівнаАналіз сучасного стану різновидів харчових галузей визначає необхідність проведення наукових досліджень, що забезпечать комплексне та ефективне використання сировинних компонентів, поліпшення якості харчових продуктів та зниження їх собівартості. Одним із основних шляхів позитивних зрушень у цьому напрямі є відповідне наукове забезпечення інноваційного розвитку харчових галузей, що має на меті створення ресурсо та енергоощадних технологій й високопродуктивного обладнання для виробництва конкурентоспроможних харчових продуктів високої біологічної цінності на основі фундаментальних досліджень фізико-хімічних властивостей харчової сировини, біохімічних і технологічних процесів її комплексної поглибленої переробки. Інноваційний розвиток харчової промисловості можна назвати єдиним реальним напрямком на шляху до повного забезпечення населення України безпечними та якісними харчовими продуктами згідно з науково обґрунтованими нормами споживання. Це також виробництво конкурентоспроможної вітчизняної харчової продукції для потреб світового ринку за сучасними: дисциплінами «Харчова хімія», «Сучасні технології харчуванн», «Товарознавство та управління закупівлями», «Технологія продукції ресторанного господарства». Наявні комплексні складові з навчання студентів за дисципліною «Загальна технологія харчової промисловості» за спеціальністю «Харчові технології», спеціалізації «Технологія жирів, жирозамінників і ефірних масел» і «Технологія продуктів бродіння і виноробства», оскільки сумісно розглядаються різновиди представлених матеріалів навчальних занять: теоретичні питання з різновидів технологічних процесів курсу, на яких засновані розроблені лабораторні та розрахункові роботи, багатоваріантні тестові завдання у вигляді задач з основних тем курсу, індивідуальні та контрольні завдання, комплексне курсове проектування за різновидами інноваційних розробок. Це стосується викладання будь-якої технології виробництва за ОП Готельно-ресторанна справа, кафедра Туризму і готельно-ресторанного бізнесу.Документ Курс міжнародної економіки(Видавництво Іванченка І. С., 2021) Максименко, Яна АнатоліївнаПідручник містить курс теорії з навчальної дисципліни "Міжнародна економіка". Розглядаються фундаментальні положення теорії міжнародної економіки: основи функціонування і особливості сучасної економіки на міжнародному рівні, дослідження сучасних тенденцій розвитку світової економіки, світовий ринок товарів і послуг, міжнародна торгівля та методи її регулювання, рух факторів виробництва, функціонування сучасної світової фінансової системи і її структури, валютний курс, платіжний баланс. Підручник також містить контрольні запитання, питання для підготовки до заліку і практикум: тести, задачі та вправи, теми доповідей до семінарських занять. Призначається для студентів зі спеціальностей "Економіка", "Облік і оподаткування", "Фінанси, банківська справа та страхування", "Менеджмент", "Маркетинг", "Підприємництво, торгівля та біржова діяльність", "Міжнародні економічні відносини".Документ Автоматика протиаварійного управління електроенергетичних систем(ФОП Бровін О. В., 2020) Сокол, Євген Іванович; Сендерович, Геннадій Аркадійович; Гриб, Олег Герасимович; Запорожець, А. О.; Дяченко, Олександр Васильович; Самойленко, І. О.; Скопенко, В. В.; Карпалюк, Ігор Тимофійович; Швець, Сергій Вікторович; Черкашенко, Михайло Володимирович; Старенький, Віктор Петрович; Захаренко, Наталя Сергіївна; Рудевич, Наталя Валентинівна; Тесик, Юрій Федорович; Пронзелева, С. Ю.; Фурсова, Г. В.У даному підручнику розглянуті фізичні основи функціонування, методи реалізації і побудова пристроїв автоматики протиаварійного управління електроенергетичних систем. Розглянуті питання пов'язані з автоматикою повторного включення, частотного розвантаження. Знайшли відображення питання запобігання неприпустимих змін режимних параметрів, зокрема, автоматики запобігання порушення стійкості та автоматики ліквідації асинхронного режиму роботи. Підручник призначений для студентів вищих навчальних закладів спеціальності електроенергетика, елетротехніка та електромеханіка, що спеціалізуються в області автоматизації електроенергетичних систем.Документ Математичні основи обробки сигналів та зображень: теорія та практика(2021) Філатова, Ганна ЄвгенівнаУ підручнику розглянуто математичні основи обробки сигналів (ряди та перетворення Фур’є, згортки, z-перетворення, проектування цифрових фільтрів) та зображень (двомірне перетворення Фур’є, поелементні перетворення, двомірна цифрова фільтрація, косинусне та вейвлет-перетворення). Теоретичні відомості та розрахунки супроводжуються прикладами програм в ППП MatLab. Призначено для студентів спеціальності 123 «Комп’ютерна інженерія».Документ Системне програмування(Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2010) Рисований, Олександр МиколайовичРозглянуто широке коло питань, починаючи з основ програмування на асемблері з використанням базової системи команд та закінчуючи використанням сучасних технологій обробки даних, таких, як ММХ, SSE, SSE2, SSE3, SSE4. Крім того, розглянуто питання віконного програмування та організації керування апаратними пристроями. Теоретичний матеріал підкріплено великою кількістю прикладів програмного коду – від самих коротких програм до програм середньої складності, виконаних в макроасемблері masm32. Програми з використанням команд SSE2 – SSE4 виконані в пакеті Visual Studio 2008. Всі програми протестовані за допомогою налагоджувача OllyDbg. Призначено для студентів спеціальностей 7.091501 "Комп'ютерні системи та мережі", 7.091502 "Системне програмування", 7.091503 "Спеціалізовані комп'ютерні системи". Також може бути корисним для спеціалістів.