Кафедри
Постійне посилання на розділhttps://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/35393
Переглянути
3 результатів
Результати пошуку
Документ Дослідження та аналіз бізнес-процесів макаронного виробництва на основі концепції ощадливого виробництва і використання SCADA технологій(Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2022) Моїсєєв, Віктор Федорович; Манойло, Юрій Олександрович; М'яло, Максим АнатолійовичУ статті представлені результати аналізу бізнес-процесів макаронного виробництва. Відповідно до концепції ощадливого виробництва виявлені види втрат при виробництві макаронних виробів. Серед причин виникнення втрат відзначаються висока частка нерегламентованих перерв, випадки незавершеного виробництва в зміну, наявність простоїв у зв'язку з відмовами технологічного обладнання, трудомісткість ручних операцій. Беручи до уваги високу значущість оптимізації виробничих бізнеспроцесів, зроблений акцент на доцільності застосування інструментів ощадливого виробництва для усунення втрат. Для розробки автоматичної системи управління технологічним процесом використовувалася стандартна SCADA система ‒ TRACE MODE з попередньо розробленими функціональними схемами переробки зерна в борошно в системі Ramus з використанням CASE-технологій. Наведено опис розробленої автоматичної системи управління технологічним процесом знезараження борошна з використанням енергії електромагнітних випромінювань надвисокої частоти. Запропонована автоматична система управління технологічним процесом з використанням знезаражування дозволить прискорити, а відповідно здешевити процес виробництва продукції. На підставі проведених досліджень технології виробництва макаронних виробів обрана раціональна конструкція прес-гранулятора з круговою матрицею; запропоновано перспективний спосіб сушіння – з інфрачервоним енергопідведенням, що забезпечує отримання кінцевого продукту з високими якісними характеристиками, зниження енерговитрат і скорочення тривалості процесу сушіння. Застосування безшумних нагрівальних елементів знизить рівень шуму на підприємстві. Модернізація технологічного обладнання дозволить забезпечити: можливість виробництва макаронних виробів більш високої якості; ущільнення структури напівфабрикату і зменшення його ламкості, при одночасному підвищенні межі міцності готових виробів на 20-25 %; поліпшення споживчих властивостей, а також санітарно-гігієнічних показників макаронної продукції за рахунок її пастеризації; зниження вологопоглинання і втрат поживної цінності при зберіганні.Документ Wastewater treatment of hospitals from pharmaceutical and bacterial contaminants(International Water Association, 2017) Yermakovych, Iryna; Kochetov, G.; Samoilenko, N.; Mårtensson, LennartThe medical establishments are considered the main source of wastewater containing micropollutants like pharmaceuticals and pathogens. Performing of the local sewage treatment of hospitals from pharmaceuticals and their simultaneous disinfection in the field of direct formation can virtually eliminate inflow into the municipal sewage system (MSS) of this type of polluted wastewaters. In this case, the anodic oxidation method of pharmaceuticals contained in the sewage of hospitals is proposed with using in a treated sewage of 500 mg/l of sodium chloride and RuO2 - anode. Via the method of liquid chromatography mass spectrometry was confirmed the complete destruction of diclofenac and beta-estradiol molecules in the treated wastewater as well as furosemide, atenolol, cefuroxime and mixtures of all five substances. Microbiological researches of treated water samples showed the full inhibition of the cultivation of pathogenic culture of Escherichia Coli.Документ Использование электрохимической деструкции для обезвреживания сточных вод лечебных учреждений(Технологический центр, Украинский государственный университет железнодорожного транспорта, 2014) Самойленко, Наталья Николаевна; Ермакович, Ирина АнатольевнаИзучено влияние на стоки лечебных учреждений, загрязненных биологически "жесткими" фармацевтическими препаратами и инфицированные кишечной палочкой, электрохимической деструкции, которая проводилась в присутствии ионов хлора. Установлено, что модельные растворы с содержанием смеси диклофенака, ибупрофена, β-эстрадиола при контакте с бактериями вызывают эффект их угнетения, а полное обеззараживание вод происходит при электрохимической деструкции.