Кафедри
Постійне посилання на розділhttps://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/35393
Переглянути
2 результатів
Результати пошуку
Документ Дослідження та аналіз бізнес-процесів макаронного виробництва на основі концепції ощадливого виробництва і використання SCADA технологій(Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2022) Моїсєєв, Віктор Федорович; Манойло, Юрій Олександрович; М'яло, Максим АнатолійовичУ статті представлені результати аналізу бізнес-процесів макаронного виробництва. Відповідно до концепції ощадливого виробництва виявлені види втрат при виробництві макаронних виробів. Серед причин виникнення втрат відзначаються висока частка нерегламентованих перерв, випадки незавершеного виробництва в зміну, наявність простоїв у зв'язку з відмовами технологічного обладнання, трудомісткість ручних операцій. Беручи до уваги високу значущість оптимізації виробничих бізнеспроцесів, зроблений акцент на доцільності застосування інструментів ощадливого виробництва для усунення втрат. Для розробки автоматичної системи управління технологічним процесом використовувалася стандартна SCADA система ‒ TRACE MODE з попередньо розробленими функціональними схемами переробки зерна в борошно в системі Ramus з використанням CASE-технологій. Наведено опис розробленої автоматичної системи управління технологічним процесом знезараження борошна з використанням енергії електромагнітних випромінювань надвисокої частоти. Запропонована автоматична система управління технологічним процесом з використанням знезаражування дозволить прискорити, а відповідно здешевити процес виробництва продукції. На підставі проведених досліджень технології виробництва макаронних виробів обрана раціональна конструкція прес-гранулятора з круговою матрицею; запропоновано перспективний спосіб сушіння – з інфрачервоним енергопідведенням, що забезпечує отримання кінцевого продукту з високими якісними характеристиками, зниження енерговитрат і скорочення тривалості процесу сушіння. Застосування безшумних нагрівальних елементів знизить рівень шуму на підприємстві. Модернізація технологічного обладнання дозволить забезпечити: можливість виробництва макаронних виробів більш високої якості; ущільнення структури напівфабрикату і зменшення його ламкості, при одночасному підвищенні межі міцності готових виробів на 20-25 %; поліпшення споживчих властивостей, а також санітарно-гігієнічних показників макаронної продукції за рахунок її пастеризації; зниження вологопоглинання і втрат поживної цінності при зберіганні.Публікація Технічне порівняння інфрачервоних довгохвильових обігрівачів(Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2021) Івахнов, Андрій Віталійович; Булгаков, Олексій Віталійович; Федорчук, Станіслав ОлеговичВ роботі проведено технічне порівняння трьох зразків довгохвильових інфрачервоних, стельових обігрівачів Українського виробництва фірм Білюкс, Теплов, Теплотема, з номінальною потужністю 600 Вт. Отримано, що обігрівач фірми Білюкс має найменші теплові втрати через корпус, і температурні режими пристрою вказують на надійну роботу при довготривалому використанні на максимальну потужність. Теплов і Білюкс можна зрівняти наступним чином: Теплов має менші втрати через корпус зверху і більші збоку, тому в балансі вони є однаковими за тепловтратами. Обігрівач фірми Теплотема є найменш надійним та з найбільшими тепловими втратами через корпус. За тепловим слідом найефективнішим є обігрівач Білюкс, а найменш ефективним - Теплов. Відповідно до розрахунку ефективності роботи, обігрівачі Білюкс є на 68% більш ефективними за обігрівачі Теплов, та на 19% більш ефективними ніж обігрівачі Теплотема.