2020
Постійне посилання на розділhttps://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/44964
Переглянути
1 результатів
Результати пошуку
Документ Аналіз реологічних властивостей різновидів майонезу(Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2020) Бухкало, Світлана Іванівна; Іглін, Сергій Петрович; Ольховська, Вікторія ОлегівнаУ матеріалах статті розглянуті можливості визначення реологічних властивостей для технологічних процесів виробництва майонезу. Розробки проведені з метою вибору сучасних високоефективних науково-обгрунтованих технологій: 1) різновидів технології та їх закономірностей з урахуванням специфічних особливостей компонентів; 2) на різних стадіях проектування і обґрунтування моделей устаткування. Представлені приклади і деякі особливості можливих рішень, які засновані на експериментальних даних розробки механізмів процесів і їх наукового обґрунтування у вигляді об'єктів технології. Проблеми технології майонезів розглядається у вигляді складних комплексних процесів, їх досліджень, аналізу енерго- і ресурсозберігаючих складових. Проаналізовано умови застосування реологічних властивостей та їх параметри, сформовано рекомендації для вибору реологічної моделі конкретного неньютонівського середовища.