2015

Постійне посилання на розділhttps://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/14624

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 13
  • Ескіз
    Документ
    Роль системи кадрового менеджменту інноваційної організації в управлінні розвитком персоналу
    (НТУ "ХПІ", 2015) Другова, Олена Сергіївна; Долина, Ірина Володимирівна
    У статті проаналізовані останні дослідження стосовно кадрового менеджменту та перспектив розвитку ефективності управління організацією. Обгрунтована необхідність підвищення кваліфікації кожним працівником організації.
  • Ескіз
    Документ
    Оцінка економічних збитків при виході з ладу електричного обладнання
    (НТУ "ХПІ", 2015) Яковлєв, Анатолій Іванович; Корнус, Валерія Вадимівна
    Проведено аналіз методичних положень визначення ефективності підвищення надійності електротехнічних виробів, які працюють в системі управління промисловими агрегатами промислових підприємств. Запропоновані засоби визначення величини відповідних збитків, наведені необхідні формули для проведення чисельних розрахунків величини збитків. Розроблено їх склад і структури. В тому числі для поточних і одночасних витрат. Такі розрахунки аргументуються на основі правила тотожності по варіантам.
  • Ескіз
    Документ
    Боротьба з контрафактом як метод комерціалізації результатів інноваційної діяльності промислових підприємств
    (НТУ "ХПІ", 2015) Орлов, Петро Аркадійович; Ілляшенко, Наталія Сергіївна
    В статті акцентована увага на питаннях порушення виключних прав при проведенні інноваційної діяльності на промислових підприємствах. Розглянуто питання комерціалізації та трансферу технологічних інновацій. Обґрунтовано основні напрямки комерціалізації об’єктів інтелектуальної власності, серед яких особлива увага приділена ліцензуванню інтелектуальних технологій та власному використанню результатів інноваційної діяльності.
  • Ескіз
    Документ
    Проблеми інноваційної діяльності в сільському господарстві сучасної України
    (НТУ "ХПІ", 2015) Горбунов, Микола Петрович; Яценко, Ольга Миколаївна; Ажель, Т. О.
    У статті розглядається сутність інноваційного процесу в сільському господарстві сучасної України. Проаналізовано основні особливості даного процесу в сільськогосподарській сфері. Вивчаючи цю проблему було виокремлено основні перешкоди на шляху розвитку інноваційної діяльності в сільському господарстві. Для подолання наведених проблем в даній публікації запропоновані заходи, за допомогою яких можна активізувати інноваційний процес в сільському господарстві України та зробити вітчизняних товаровиробників більш конкурентоспроможними.
  • Ескіз
    Документ
    Інноваційна складова як основа конкурентоспроможності підприємств олійно-жирової галузі
    (НТУ "ХПІ", 2015) Салькова, І. Ю.
    В наведеній статті розглянуто інноваційні напрямки на підприємствах олійно-жирової галузі. Проаналізовано проблеми розвитку олійно-жирової галузі в умовах ринкової системи господарювання в умовах глобалізації та економічної інтеграції. На основі аналізу інноваційної складової діяльності підприємств запропоновано комплекс інноваційних напрямків, які сприятимуть підвищенню конкурентоспроможності підприємств олійно-жирової галузі.
  • Ескіз
    Документ
    Инновационные идеи в технологии сладких желированных блюд на основе плодово-ягодного сырья
    (НТУ "ХПИ", 2015) Степанова, Т. М.
    Сладкие блюда на основе плодово-ягодного сырья рекомендуются к употреблению различными слоями населения, особенно в период авитаминозов. Среди данной группы особенную популярность имеют изделия на основе желатина, владеющие как значительной биологической ценностью, так и высокой энергетической, что влечет за собой определенные ограничения в их использовании в пищевом рационе. Отсюда возникает необходимость балансирования между ценностями готового продукта, что обуславливает поиск технологических решений. Создание стойкого научно обоснованного информационного поля в использовании менее энергоемкого и более ценного в технологическом и физиологическом отношении сырья - низкоэтерифицированного амидированного пектина, наряду с порошком яичной скорлупы в качестве источника биоактивного кальция, позволит решить одну из существующих социальных проблем современности – неправильного питания, обусловленного дисбалансом пищевого рациона человека.
  • Ескіз
    Документ
    Методи прогнозування в інноваційній діяльності
    (НТУ "ХПІ", 2015) Гаєвська, Я. К.; Друца, К. М.; Поврозіна, Л. В.
    У статті розглядаються сутність, роль і значення прогнозу та прогнозування, дається класифікація і мотивація методів прогнозування, що використовуються в інноваційному менеджменті. Проведено обґрунтування перспектив техніко-технологічного, інтелектуального, інфраструктурного забезпечення, визначення ринкових та інноваційних можливостей підприємств на основі врахування тенденції інноваційно-трансформаційних змін.
  • Ескіз
    Документ
    Інновації як підхід антикризового управління на підприємствах машинобудування
    (НТУ "ХПІ", 2015) Кобєлєв, Валерій Миколайович; Карпєєва, М. М.
    У статті проведено аналіз кризових явищ в галузі машинобудування Україні. Розглянуто існуючі підходи по виходу підприємств галузі з кризи. Запропоновано впровадження інновацій у виробництво на підприємствах машинобудування для досягнення сталого розвитку. Зазначено, що основою реструктуризації машинобудівного комплексу повинна стати інноваційно-інвестиційна модель.
  • Ескіз
    Документ
    Інноваційний менеджмент, його розвиток та вплив на економіку України
    (НТУ "ХПІ", 2015) Бірюк, М. О.
    Будь-яка інноваційна діяльність взагалі є складним процесом трансформації нових ідей та знань в об’єкт економічних відносин. Особливого значення в системі новітніх технологій набуває механізм управління створенням і впровадженням інновацій на ринку, тобто інноваційний менеджмент. Оскільки інновація торкається всіх сфер господарської діяльності, то з розвитком національної економіки він стає найбільш ефективним методом механізму ринкового господарювання.
  • Ескіз
    Документ
    Визначення пріоритетних напрямків залучення інновацій у діяльність підприємства
    (НТУ "ХПІ", 2015) Александров, Віталій Володимирович; Цюпка, Д. А.
    Інноваційна діяльність, та інновації зокрема, грають надзвичайно важливу роль у підвищенні ефективності діяльності підприємства. У наш час, підприємствам надзвичайно важливо мати здатність удосконалювати свою продукцію, щоб відповідати вимогам та стандартам світового ринку. У даній статті розглянуті поняття інновацій та інноваційної діяльності, а також їх вплив на розвиток підприємства.