Вісники НТУ "ХПІ"

Постійне посилання на розділhttps://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/2494


З 1961 р. у ХПІ видається збірник наукових праць "Вісник Харківського політехнічного інституту".
Згідно до наказу ректора № 158-1 від 07.05.2001 року "Про упорядкування видання вісника НТУ "ХПІ", збірник був перейменований у Вісник Національного Технічного Університету "ХПІ".
Вісник Національного технічного університету "Харківський політехнічний інститут" включено до переліку спеціалізованих видань ВАК України і виходить по серіях, що відображають наукові напрямки діяльності вчених університету та потенційних здобувачів вчених ступенів та звань.
Зараз налічується 30 діючих тематичних редколегій. Вісник друкує статті як співробітників НТУ "ХПІ", так і статті авторів інших наукових закладів України та зарубіжжя, які представлені у даному розділі.

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 4 з 4
  • Ескіз
    Документ
    Вивчення якості стевії-сировини (Stevia rebaudiana Bertoni) для її подальшого переробляння на біоконцентрати функціонального призначення
    (НТУ "ХПІ", 2012) Роїк, М. В.; Кузнєцова, І. В.
    Значимою складовою виробництва високоякісної харчової продукції із заданими властивостями функціональної дії є відповідність стевії-сировини регламентованим вимогам щодо її якості. В роботі вивчено основні умови формування якісних показників стевії-сировини та її відповідність на вітчизняному ринку регламентованим вимогам.
  • Ескіз
    Документ
    Значення поліненасичених жирних кислот стевії у харчових продуктах спеціального призначення
    (НТУ "ХПІ", 2012) Кузнєцова, І. В.
    Раціональне харчування один із основних чинників збереження здоров’я нації. У даному розрізі набуває особливого значення збалансованість харчових продуктів призначених для певної категорії людей. У статті розглянуто можливість використання поліненасичених жирних кислот у споживанні людям хворих на різні форми цукрового діабету або ожиріння. На сьогодні ПНЖК стевії не вивчені на достатньому рівні. Проте, у США вже здійснюються дослідження щодо використання речовин дитерпенових глікозидів та ПНЖК у спеціалізованому харчуванні військових.
  • Ескіз
    Документ
    Вивчення умов екстракції при отриманні концентрату із листків стевії (Stevia Rebaudiana Bertroni) сушеної
    (НТУ "ХПІ", 2013) Кузнєцова, І. В.
    Представлено дослідження щодо кінетики екстрагування речовин, які визначають низьку калорійність та еколого-протекторну здатність стевії (Stevia Rebaudiana Bertroni) сушеної. Отриманні експериментальні дані дозволяють отримати концентрат із гарними смако-аромотичними властивостями із високим вмістом речовин дитерпенових глікозидів та флаваноїдного комплексу
  • Ескіз
    Документ
    Методологія виробництва стевії (Stevia rebaudiana) як сировини гарантованої якості
    (НТУ "ХПІ", 2013) Кузнєцова, І. В.
    Розроблено методологію виробництва стевії(Stevia rebaudiana), дотримання якої забезпечить отримання сировини гарантованої якості. Розглянуто проблемні аспекти, які є основними при післязбиральній обробці стевії, що впливають на якість та собівартість продукції. Визначено перспективні напрями досліджень у процесі сушіння стевії