Вісники НТУ "ХПІ"

Постійне посилання на розділhttps://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/2494


З 1961 р. у ХПІ видається збірник наукових праць "Вісник Харківського політехнічного інституту".
Згідно до наказу ректора № 158-1 від 07.05.2001 року "Про упорядкування видання вісника НТУ "ХПІ", збірник був перейменований у Вісник Національного Технічного Університету "ХПІ".
Вісник Національного технічного університету "Харківський політехнічний інститут" включено до переліку спеціалізованих видань ВАК України і виходить по серіях, що відображають наукові напрямки діяльності вчених університету та потенційних здобувачів вчених ступенів та звань.
Зараз налічується 30 діючих тематичних редколегій. Вісник друкує статті як співробітників НТУ "ХПІ", так і статті авторів інших наукових закладів України та зарубіжжя, які представлені у даному розділі.

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 4 з 4
  • Ескіз
    Документ
    Перетворення триацилгліцеринів в неповні ацилгліцерини за допомогою ферментів
    (НТУ "ХПІ", 2006) Гладкий, Федір Федорович; Чумак, Ольга Петрівна; Гасюк, Лариса Василівна; Шандула, О. В.; Марков, Костянтин Валерійович; Решетнік, О. В.
    В статті розглянуто ферментативні перетворення триацилгліцеринів, а саме, моно- і діацилгліцеринів, відомих харчових емульгаторів, за допомогою реакції гліцеролізу. Виявлено найбільш ефективний ферментний препарат – це Novozym 435. Вибрано співвідношення компонентів реакції (триацилгліцеринів і гліцерину).
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб одержання соусів на емульсійній основі з борошном гречаної крупи
    (НТУ "ХПІ", 2008) Чоні, І. В.
    В результаті наукових досліджень запропоновано нову технологію виробництва соусів на емульсійній основі з борошном гречаної крупи.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження реакції амідування бджолиного воску
    (НТУ "ХПІ", 2009) Мельник, Анатолій Павлович; Гетманцев, О. М.
    Досліджено характеристики бджолиного воску. Розглянута реакція взаємодії діетаноламіну з бджолиним воском при мольному відношенні реагентів 1:1 в інтервалі температур 473-513 К протягом двох годин. Визначено порядок реакції та основні термодинамічні параметри.
  • Ескіз
    Документ
    Одержання ефективних ПАР окисненням соняшникового фосфатидного концентрату
    (НТУ "ХПІ", 2009) Демидов, Ігор Миколайович; Крамаренко, А. О.
    Фосфоліпіди є якісними поверхнево-активними речовинами (ПАР), що широко застосовуються в харчовій промисловості у комплексі з іншими емульгаторами. У статті розглянуто технологію одержання ПАР з підвищеними емульгуючими властивостями на базі соняшникового фосфатидного концентрату, що є ефективними при створенні прямих та зворотних емульсій без додавання інших ПАР.