Вісники НТУ "ХПІ"

Постійне посилання на розділhttps://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/2494


З 1961 р. у ХПІ видається збірник наукових праць "Вісник Харківського політехнічного інституту".
Згідно до наказу ректора № 158-1 від 07.05.2001 року "Про упорядкування видання вісника НТУ "ХПІ", збірник був перейменований у Вісник Національного Технічного Університету "ХПІ".
Вісник Національного технічного університету "Харківський політехнічний інститут" включено до переліку спеціалізованих видань ВАК України і виходить по серіях, що відображають наукові напрямки діяльності вчених університету та потенційних здобувачів вчених ступенів та звань.
Зараз налічується 30 діючих тематичних редколегій. Вісник друкує статті як співробітників НТУ "ХПІ", так і статті авторів інших наукових закладів України та зарубіжжя, які представлені у даному розділі.

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 3 з 3
  • Ескіз
    Документ
    До питання про ферментні технології модифікування та очистки жирів
    (НТУ "ХПІ", 2009) Гладкий, Федір Федорович; Чумак, Ольга Петрівна; Марков, Костянтин Валерійович; Гасюк, Лариса Василівна; Зимненко, О. В.; Логачев, В. Ю.
    Розглянуто результати досліджень перетворень супутніх жирам речовин (фосфоліпідів, жирних кислот) за допомогою ферментних препаратів. Визначено нові шляхи розвитку методів очистки жирів, основні закономірності перетворення жирів (ацилгліцеринів) під впливом ферментів, зокрема етанолізу і гідролізу. Здійснено модифікування ацилгліцеринів шляхом переетерифікації з етиловими ефірами відповідних жирних кислот за участю специфічних ліполітичних ферментних препаратів, що дало можливість одержання спеціальних кондитерських жирів високої якості.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження ефірної олії полину лимонного як перспективної сировини для виробництва натуральних ароматизаторів
    (НТУ "ХПІ", 2010) Чепель, Н. В.; Фролова, Н. Е.; Іванова, В. Д.; Усенко, В. О.
    В статті показано результати дослідження якісного і кількісного основного компонентного складу ефірної олії полину лимонного, за яким прогнозовано пріоритетні напрямки одержання її фракцій вакуумного фракціонування із заздалегідь спланованими ароматичними властивостями, комбінування яких в різних масових співвідношеннях дозволить одержати харчові натуральні ароматизатори на основі однієї ефірної олії.
  • Ескіз
    Документ
    Щодо питання розкладання хлориду амонію в реакторі-змішувачі відділення дистиляції содового виробництва
    (НТУ "ХПІ", 2014) Філоненко, Д. В.; Шестопалов, Олексій Валерійович
    У статті розглянуті способи розкладання хлориду амонію. Розглянуті способи підвищення ефективності роботи реактора-змішувача розкладання хлориду амонію вапняним молоком. Проаналізовані шляхи удосконалення устаткування відділення дистиляції. Визначені напрями подальших досліджень.