Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Проблеми удосконалювання електричних машин і апаратів. Теорія і практика

Постійне посилання на розділhttps://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/79787

Офіційний сайт http://pema.khpi.edu.ua/

Журнал публікує оригінальні результати досліджень в електроапаратобудуванні, електромашинобудуванні, енергетиці, техніки сильних електричних і магнітних полів,теоретичної електротехніки, електричних станцій та мереж, а також з фундаментальних аспектів сучасних технологій. Статті орієнтовані на можливе використання результатів розробок вчених у промислове виробництво.

Рік заснування: 2001. Періодичність: 2 рази на рік. ISSN 2079-3944

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 1 з 1
  • Ескіз
    Документ
    Експериментальне дослідження енергоефективності кухонних електропобутових приладів для кип'ятіння води
    (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2024) Гречко, Олександр Михайлович; Захаров, Ілля Дмитрович
    Стале зростання кількості потужної електротехніки та пристроїв у домогосподарствах призводить до збільшення споживання електричної енергії. суттєво впливає на економічні витрати споживачів та погіршення екологічної ситуації у навколишньому середовищі. Вартість тарифу електричної енергії для населення має тенденцію щодо неухильного зростання, що робить питання енергоефективності особливо актуальним для споживачів. Використання у побуті енергоефективних технологій дозволяє зменшити витрати на електроенергію та підвищити економічну ефективність домогосподарств. Енергоефективність електропобутових приладів є актуальною проблемою для забезпечення стабільного енергопостачання в умовах зростаючого споживання електрики. Аналітичне дослідження особливостей роботи кухонних електропобутових приладів для кип'ятіння води та експериментальне дослідження їх енергоефективності. За допомогою експериментальних досліджень проаналізована енергоефективність найбільш розповсюджених кухонних електропобутових приладів для кип'ятіння води. З точки зору енергоефективності серед досліджуваних електроприладів найкращим виявився проточний термопот, потім електричний чайник і традиційний термопот.