Публікація:
Приклади комплексного викладання дисциплін – інноваційні ресторанні технології, товарознавство та управління закупівлями

dc.contributor.authorБухкало, Світлана Іванівна
dc.contributor.authorЯкименко-Терещенко, Наталія Василівна
dc.date.accessioned2023-08-29T13:31:13Z
dc.date.available2023-08-29T13:31:13Z
dc.date.issued2023
dc.description.abstractУ матеріалах статті розглянуті можливості для визначення цілей навчання студентів ВНЗ з метою розробки дисципліни Інноваційні ресторанні технології, Товарознавство та управління закупівлями для розвитку складових комплексних проектів. При написанні cтатті використано досвід викладання дисциплін Загальні технології харчових виробництв, Харчова хімія та Сучасні технології харчування в Національному технічному університеті «Харківський політехнічний інститут» на кафедрі інтегрованих технологій, процесів і апаратів у 2002–2023 рр. Комплексні системи визначення складових дисципліни зумовили компетентності та якість матеріалу, а питання, що розглядаються пропущені через призму власного творчого сприйняття, що робить матеріал особливо цінним. Розробки проведені з застосуванням сучасних високоефективних науково обґрунтованих технологій харчових виробництв, наприклад, від різновидів аналізу класифікації-ідентифікації, загальних понять та вимог до різновидів методології визначення показників рівня якості та їх оцінки через вибір алгоритмів розрахунків на різних стадіях виробництва та застосування отриманих товарів.
dc.description.abstractThe materials of the article consider the possibilities for determining the educational goals of university students for the purpose of developing the discipline Innovative restaurant technologies, Commodity science and procurement management for the development of complex projects. When writing the article, the experience of teaching the disciplines General Food Production Technologies, Food Chemistry and Modern Food Technologies at the National Technical University "Kharkiv Polytechnic Institute" at the Department of Integrated Technologies, Processes and Devices in 2002–2023 was used. Complex systems for determining the components of the discipline determined competence and quality material, and the issues under consideration are overlooked through the prism of one's own creative perception, which makes the material especially valuable. Developments are carried out using modern highly effective science-based technologies of food production, for example, from types of classification-identification analysis, general concepts and requirements to types of methodology for determining quality indicators of the quality level and their evaluation through the selection of calculation algorithms at various stages of production and use of the obtained goods.
dc.identifier.citationБухкало С. І. Приклади комплексного викладання дисциплін – інноваційні ресторанні технології, товарознавство та управління закупівлями / С. І. Бухкало, Н. В. Якименко-Терещенко // Вісник Національного технічного університету "ХПІ". Сер. : Інноваційні дослідження у наукових роботах студентів = Bulletin of the National Technical University "KhPI". Ser. : Innovation researches in students’ scientific work : зб. наук. пр. – Харків : НТУ "ХПІ", 2023. – № 1. – С. 12-23.
dc.identifier.doihttps://doi.org/10.20998/2220-4784.2023.01.02
dc.identifier.orcidhttps://orcid.org/0000-0002-1389-6921
dc.identifier.orcidhttps://orcid.org/0000-0003-2927-7989
dc.identifier.urihttps://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/68518
dc.language.isouk
dc.publisherНаціональний технічний університет "Харківський політехнічний інститут"
dc.subjectтоварознавство
dc.subjectуправління закупівлями
dc.subjectінноваційні ресторанні технології
dc.subjectкомплексні дисципліни
dc.subjectнауково обґрунтовані методи навчання студентів
dc.subjectвизначення моделей прикладів
dc.subjectcommodity science
dc.subjectprocurement management
dc.subjectinnovative restaurant technologies
dc.subjectcomplex disciplines
dc.titleПриклади комплексного викладання дисциплін – інноваційні ресторанні технології, товарознавство та управління закупівлями
dc.title.alternativeExamples of complex teaching of disciplines – innovative restaurant technologies, commodity science and purchasing management
dc.typeArticle
dspace.entity.typePublication
relation.isAuthorOfPublication55dc6c89-1c06-4d2b-a042-d10d3ab5fd39
relation.isAuthorOfPublication.latestForDiscovery55dc6c89-1c06-4d2b-a042-d10d3ab5fd39

Файли

Контейнер файлів

Зараз показуємо 1 - 1 з 1
Ескіз
Назва:
visnyk_KhPI_2023_1_IDNRS_Bukhkalo_Pryklady.pdf
Розмір:
1.1 MB
Формат:
Adobe Portable Document Format

Ліцензійна угода

Зараз показуємо 1 - 1 з 1
Ескіз недоступний
Назва:
license.txt
Розмір:
11.18 KB
Формат:
Item-specific license agreed upon to submission
Опис: