Публікація:
Формування методів ефективного відбору устаткування для закладів туризму та готельно-ресторанного бізнесу

dc.contributor.authorЯкименко-Терещенко, Наталія Василівнаuk
dc.contributor.authorАлександрова, Вікторія Олександрівнаuk
dc.contributor.authorСтригуль, Лариса Станіславівнаuk
dc.date.accessioned2023-07-04T13:38:20Z
dc.date.available2023-07-04T13:38:20Z
dc.date.issued2023
dc.description.abstractТуристичний та готельно-ресторанний бізнес є перспективним напрямом розвитку підприємництва в Україні. Одним із головних завдань успішного його ведення залишається раціональний підбір обладнання та енергоефективних технологій, які дозволяють відкрити підприємцям нові можливості для залучення клієнтів, що згодом зможе спричинити новий поштовх розвитку цього бізнесу в Україні. Актуальність теми статті зумовлена тим, що готельно-ресторанний бізнес є однією галузей харчової промисловості, в якій вимоги до якості послуг та продукції надзвичайно високі. Це обумовлює високу якість необхідного устаткування, що в свою чергу тягне підвищену фінансову навантаженість на цей бізнес. Сучасний ринок обладнання представляє для споживачів широкий асортимент ресторанного обладнання різних цінових категорій та якості. При виборі обладнання для туристичного та готельно-ресторанного бізнесу необхідно враховувати якість та гарантії, які пропонує виробник; ціну, країну виробника. Для ефективного вирішення цієї задачі власнику бізнеса потрібно залучати висококваліфікованих спеціалістів з цієї галузі, що тягне за собою додаткові витрати, або намагатися вирішити цю задачу власними силами. Метою статті є формування узагальнених рекомендацій щодо використання методів відбору устаткування для готельно-ресторанного бізнесу за критерієм енергоефективності та конкурентоспроможності. У статті виконано огляд проблеми вибору необхідного устаткування для готельно-ресторанної справи, розглянуто основні типи використовуємого обладнання і його технологічні показники, та визначено основні економічні показники, які мають бути враховані для його ефективного вибору.uk
dc.description.abstractTourism and hotel restaurant business is a promising area of entrepreneurship development in Ukraine. One of the main tasks of its successful management remains the rational selection of equipment and energy-efficient technologies, which allow entrepreneurs to open up new opportunities for attracting customers, which can subsequently cause a new push for the development of this business in Ukraine. The relevance of the topic of the article is due to the fact that the hotel and restaurant business is one of the branches of the food industry, in which the requirements for the quality of services and products are extremely high. This determines the high quality of the necessary equipment, which in turn leads to an increased financial burden on this business. The modern equipment market offers consumers a wide range of restaurant equipment of different price categories and quality. When choosing equipment for the hotel and restaurant business, it is necessary to take into account the quality and guarantees offered by the manufacturer; price, country of manufacture. To effectively solve this problem, the business owner needs to attract highly qualified specialists from this field, which entails additional costs, or try to solve this problem on his own. The purpose of the article is the formation of generalized recommendations on the use of equipment selection methods for the hotel and restaurant business based on the criterion of energy efficiency and competitiveness. The article reviews the problem of choosing the necessary equipment for the hotel and restaurant business, considers the main types of equipment used and its technological indicators, and defines the main economic indicators that should be taken into account for its effective selection.en
dc.identifier.citationЯкименко-Терещенко Н. В. Формування методів ефективного відбору устаткування для закладів туризму та готельно-ресторанного бізнесу / Н. В. Якименко-Терещенко, В. О. Александрова, Л. С. Стригуль // Вісник Національного технічного університету "ХПІ" (економічні науки) = Bulletin of the National Technical University "KhPI" (economic sciences) : зб. наук. пр. – Харків : НТУ "ХПІ", 2023. – № 2. – С. 31-36.uk
dc.identifier.doidoi.org/10.20998/2519-4461.2023.2.31
dc.identifier.orcidhttps://orcid.org/0000-0003-2927-7989
dc.identifier.orcidhttps://orcid.org/0000-0003-3567-979X
dc.identifier.orcidhttps://orcid.org/0000-0003-2343-4234
dc.identifier.urihttps://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/66853
dc.language.isouk
dc.publisherНаціональний технічний університет "Харківський політехнічний інститут"uk
dc.subjectресторанний бізнесuk
dc.subjectділова репутаціяuk
dc.subjectоб'єкти туризмуuk
dc.subjectучасники туристського процесуuk
dc.subjectenergy efficiencyen
dc.subjectcompetitivenessen
dc.subjecteconomic effecten
dc.subjectequipment selection methodsen
dc.titleФормування методів ефективного відбору устаткування для закладів туризму та готельно-ресторанного бізнесуuk
dc.title.alternativeDevelopment of methods for effective selection of equipment for tourism and hotel and restaurant businessen
dc.typeArticleen
dspace.entity.typePublication
relation.isAuthorOfPublication55dc6c89-1c06-4d2b-a042-d10d3ab5fd39
relation.isAuthorOfPublication679152c1-f302-4a8d-8cec-fbaf1c4c3fbe
relation.isAuthorOfPublication.latestForDiscovery55dc6c89-1c06-4d2b-a042-d10d3ab5fd39

Файли

Контейнер файлів

Зараз показуємо 1 - 1 з 1
Ескіз
Назва:
visnyk_KhPI_2023_2_EN_Yakymenko_Tereshchenko_Formuvannia_metodiv.pdf
Розмір:
421.78 KB
Формат:
Adobe Portable Document Format

Ліцензійна угода

Зараз показуємо 1 - 1 з 1
Ескіз недоступний
Назва:
license.txt
Розмір:
10.82 KB
Формат:
Item-specific license agreed upon to submission
Опис: