Пружність та втрати маси під час зберігання огірків і кабачків

Ескіз

Дата

2015

ORCID

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

НТУ "ХПІ"

Анотація

Досліджено динаміку пружності та природний убуток маси під час зберігання огірків та кабачків за використання теплової обробки антиоксидантними препаратами. Встановлено, що, незважаючи на видові та сортові особливості, теплова обробка гарбузових овочів антиоксидантами вірогідно інгібує процес зниження пружності при зберіганні. Бактерицидно антиоксидантний комплекс на основі хлорофіліпту, іонолу та лецетину зменшує середньодобову втрату маси огірків в 4,4…4,7 рази та кабачків в 3,0…3,5 рази, залежно від гібриду.
Cucumber and zucchini fruits show high metabolic activity and transpiration rates, and are highly susceptible to mechanical damage during harvest and postharvest. Heat treatments with antioxidants apply for prolonged shelf life of zucchini and cucumbers fruits. In this study, the effect of heat treatment with antioxidants on firmness and weight loss of cucumber a nd zucchini were evaluated.

Опис

Ключові слова

огірки, кабачки, зберігання, екзогенні антиоксиданти, природна втрата маси, пружність, zucchini, storage, exogenous antioxidants, weight loss, firmness

Бібліографічний опис

Прісс О. П. Пружність та втрати маси під час зберігання огірків і кабачків / О. П. Прісс // Вісник Нац. техн. ун-ту "ХПІ" : зб. наук. пр. Темат. вип. : Нові рішення в сучасних технологіях. – Харків : НТУ "ХПІ". – 2015. – № 14 (1123). – С. 60-64.

Колекції

Підтвердження

Рецензія

Додано до

Згадується в