Наукове обгрунтування параметрів іммобілізації амілолітичних ферментів на мікрочасточки Fe₃O₄

Ескіз

Дата

2015

ORCID

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

НТУ "ХПІ"

Анотація

Стаття присвячена комплексному дослідженню основних параметрів іммобілізації ферментів амілолітичного комплексу за допомогою біфункційного агенту – глутарового альдегіду. При активації аміномодифікованої кремнійвмісної поверхні часточок Fe₃O₄ глутаральдегідним розчином з різною масовою часткою глутарового альдегіду спостерігається закономірне зниження масової частки білка в контактному розчині. Визначено раціональну концентрацію фермента при іммобілізації, вище якої не спостерігається значних змін у величинах активності іммобілізованих амілолітичних ферментів.
The article is devoted to complex research of the basic parameters of amylolytic enzyme immobilization of the complex via a bifunctional agent – glutaraldehyde. When activated, the silicon surface of the particles aminomodifitsirovannoy Fe₃O₄ glutaraldegidn solution with different mass fractions of glutaraldehyde, a regular decrease in the mass fraction of protein in the contact solution. The rational concentration of the starting enzyme for immobilization, above which is not observed significant changes in the activity of the immobilized amylolytic enzymes.

Опис

Ключові слова

харчові технології, ферменти, глутаровий альдегід, ковалентна іммобілізіція, адсорбційна іммобілізація, complex amylolytic enzymes, glutaraldehyde, covalent immobilization

Бібліографічний опис

Омельченко В. С. Наукове обгрунтування параметрів іммобілізації амілолітичних ферментів на мікрочасточки Fe₃O₄ / В. С. Омельченко // Вісник Нац. техн. ун-ту "ХПІ" : зб. наук. пр. Темат. вип. : Інноваційні дослідження у наукових роботах студентів. – Харків : НТУ "ХПІ". – 2015. – № 7 (1116). – С. 131-136.

Підтвердження

Рецензія

Додано до

Згадується в