Узагальнення наукових основ одержання харчових барвників

Ескіз

Дата

2015

ORCID

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

НТУ "ХПІ"

Анотація

Серед речовин, що визначають зовнішній вигляд харчових продуктів, одне з найважливіших місць належить барвникам. Сучасний ринок здатний надати споживачеві досить широкий асортимент барвників для харчової промисловості, але найчастіше це синтетичні барвники. Заміною синтетичним барвникам у харчовій промисловості можуть стати натуральні, що є сумішшю каротиноїдів, флаваноїдів, хлорофілла та інших натуральних компонентів рослин, що містять пігменти. В статті проведено узагальнення науково-технічної інформації щодо способів одержання натуральних харчових барвників – антоціанів і бетаціанінів з рослинної сировини з метою їх подальшого використання у харчовій, хіміко-фармацевтичній і парфумерно-косметичній промисловостіях.
Among the substances that determine the appearance of the food, one of the important place belongs to the dyes. The modern market is able to provide the consumer with a sufficiently wide range of dyes for the food industry, but most are synthetic dyes. Replacement of synthetic dyes in the food industry, STI may be natural, are a mixture of carotenoids, flavonoids, Chloerofill and other natural components of plants containing pigments.

Опис

Ключові слова

натуральний барвник, синтетичний барвник, розчинник, антоціани, бетаціаніни, synthetic dye, solvent, entotsiany, betatsianiny

Бібліографічний опис

Папченко В. Ю. Узагальнення наукових основ одержання харчових барвників / В. Ю. Папченко, Л. М. Кузнецова // Вісник Нац. техн. ун-ту "ХПІ" : зб. наук. пр. Темат. вип. : Інноваційні дослідження у наукових роботах студентів. – Харків : НТУ "ХПІ". – 2015. – № 44 (1153). – С. 65-68.

Колекції

Підтвердження

Рецензія

Додано до

Згадується в