Quantum-chemical modeling of uronate polysaccharides dimers in the strategy of creating food biodegradated coatings

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2017

ORCID

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Видавець

NTU "KhPI"

Анотація

In the article important aspects of computer modeling of the processes occurring during the formation of food film-forming gels are considered. The given maps of the surface potential energy of uroconate polysaccharides dimers and the main characteristics of stable conformers of high-guluronate sodium alginate and pectin of low esterified amidated sufficiently allow adequately to reflect the stages of real colloidal solutions formation in the process of sol-gel conversion. The studies carried out in this direction are of great importance for the development of methods for controlled regulation of the properties of gels based on uroconate polysaccharides with elements forming nanometric structures. The results of the work became the scientific basis for the development of food self-organizing technology under standard conditions and biodegradable coatings.
В статті розглянуті важливі аспекти комп’ютерного моделювання процесів, що протікають при утворенні гелів харчових плівкоутворюючих. Наведені карти поверхнево-потенційної енергії димерів уронатних полісахаридів та основні характеристики стійких конформерів високогулуронатного альгінату натрію та пектину низькоетерифікованого амідованого дозволяють у достатній мірі адекватно відобразити етапи формування реальних колоїдних розчинів у процесі золь-гель перетворення. Дослідження, що проводяться у даному напрямку мають вагоме значення для розробки способів керованої регуляції властивостей гелів на основі уронатних полісахаридів з елементами, що формують нанометричні структури. Результати роботи стали науковим підґрунтям для розробки технології харчових покриттів, що самоорганізуються за стадартних умов та біодеградують.

Опис

Ключові слова

urogenital polysaccharides, gelling, surface-potential energy, quantum-chemical modeling, conformers, полісахариди уронатні, гелеутворення, енергія поверхнево-потенцційна, моделювання квантово-хімічне, конформери

Бібліографічний опис

Quantum-chemical modeling of uronate polysaccharides dimers in the strategy of creating food biodegradated coatings / N. V. Kondratjuk [et al.] // Вісник Нац. техн. ун-ту "ХПІ" : зб. наук. пр. Сер. : Інноваційні дослідження у наукових роботах студентів. – Харків : НТУ "ХПІ", 2017. – № 41 (1263). – С. 47-51.

Зібрання