Вісник № 26
Постійне посилання колекціїhttps://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/4608
Переглянути
39 результатів
Результати пошуку
Документ Основні етапи розвитку наукової думки з прогнозування параметрів мережі автомобільних доріг(НТУ "ХПІ", 2013) Самісько, Т. О.Проаналізовані параметри мережі автомобільних доріг, методи, які застосовуються при довгостроковому прогнозуванні параметрів мережі автомобільних доріг та встановлено, що основним недоліком при довгостроковому прогнозуванні параметрів мережі автомобільних доріг є відсутність системного підходу й детального розгляду організаційних характеристик системи при використанні методу еволюційно-імовірнісного моделюванняДокумент Исследование методов динамического наблюдения за объектом на охраняемой территории с помощью распределенной системы видеонаблюдения(НТУ "ХПИ", 2013) Новоселов, С. П.; Дудченко, С. С.В работе описывается предлагаемая методика определения объекта и слежения за ним на охраняемой территории с помощью распределенной системы видеонаблюденияДокумент Дослідження кінетичних параметрів процесу вилучення нікол (II) гідроксиду буферним розчином амоніаку й амоній хлориду(НТУ "ХПІ", 2013) Юрченко, Ганна Олександрівна; Бутенко, Анатолій Миколайович; Лавренко, Антоніна Олександрівна; Блінков, М. А.Розраховані кінетичні характеристики комплексу хімічних реакцій, які складають конкретні способи видобування нікелю з вторинної сировини. Наводяться висновки, що важливі для вибору кращого способу з метою його подальшого впровадження у виробництво.Документ Метод определения степени тяжести аденокарциномы желудка(НТУ "ХПИ", 2013) Высоцкая, Е. В.; Жуков, В. И.; Порван, А. П.; Моисеенко, А. С.; Фам Тхи Хуэн ЧангВ статье предложен метод определения степени тяжести аденокарциномы желудка у человека, полученный в результате дискриминантного анализа клинических, инструментальных и лабораторных показателейДокумент Исследование технологии переиздания на примере дореволюционных книг(НТУ "ХПИ", 2013) Вовк, А. В.; Бельчева, А. В.; Тришина, И. В.В данной работе исследуется технология переиздания на примере дореволюционных книг с целью ее усовершенствования. Приведена классическая схема переиздания. Предложена новая технологическая схемаДокумент Прогнозування стану лісів з використанням космічних знімків і засобів ГІС(НТУ "ХПІ", 2013) Толстохатько, В. А.; Поморцева, О. Є.; Тарнопільска, Н. П.Запропонована методика аналізу динаміки розвитку лісів по знімках, які отримані при дистанційному зондуванні Землі з різних супутників і в різні періоди часуДокумент Моделювання розвитку території міста з використанням космічних знімків(НТУ "ХПІ", 2013) Толстохатько, В. А.; Євсюков, М. С.Розглянуто принципи моделювання розвитку міста з використанням методу клітинних автоматів і космічних знімків. Для визначення стану ділянок міста по космічним знімкам пропонується використовувати алгоритм ISODATA програмного комплексу ArcGIS 10Документ Особенности тепловой сборки деталей неподвижных соединений подшипниковых узлов скольжения(НТУ "ХПИ", 2013) Святуха, А. А.; Плахотникова, И. Б.Рассмотрены вопросы прочности соединений с натягом при тепловой сборке подшипниковых узлов скольжения, включающих стальной корпус и запрессованной в него втулки из антифрикционного материала (бронза, латунь и др.). В связи с большой разницей коэффициентов линейного расширения материалов этих деталей в статье предложены способ и устройство позволяющее обеспечить необходимую прочность таких соединенийДокумент Дослідження ефекту розбухання при екструзійному формуванні полімерних профілів(НТУ "ХПІ", 2013) Сокольський, О. Л.; Романченко, М. А.; Коваленко, К. Г.Проведені дослідження ефекту розбухання при екструзійному формуванні полімерних профілів, визначено залежності розподілу швидкостей зсуву та лінійних швидкостей по довжині профілю, проаналізовано залежність коефіцієнта розбухання від коефіцієнта тертяДокумент Моделювання технології десертної продукції, виготовленої з використанням оклейстеризованого механічно зруйнованого крохмалю, на основі методу системного аналізу(НТУ "ХПІ", 2013) Слободнюк, Р. Є.; Прасол, Д. Ю.Розглянуто перспективи розробки нової десертної продукції на основі оклейстеризованого механічно зруйнованого крохмалю. Обґрунтовано використання кукурудзяного крохмалю та молочної сировини як основних рецептурних компонентів. Наведено блок-схему технологічного процесу виробництва десертної продукції на основі оклейстеризованого механічно зруйнованого крохмалю. Обґрунтовано основні переваги нової продукції