Ієрархія можливостей світлотехніки на шляху розвитку інновацій у виробництвах харчових технологій

Ескіз

Дата

2021

DOI

doi.org/10.20998/2220-4784.2021.01.02

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут"

Анотація

У матеріалах статті розглядається можливість застосування технології знезараження питної води, яка заснована на використанні світлодіодних джерел світла для генерації ультрафіолетового випромінювання. Розроблено та досліджено деякі теоретичні і експериментальні моделі знезараження води з урахуванням проведеного аналізу літературних джерел інформації. Розглянуто актуальність питань енергозбереження та безпеки в сучасному світі харчових технологій. Визначено напрямки оптимізації та підвищення енергоефективності систем з конкретизацією типових заходів виробництв. Описано алгоритм інтенсифікації розвитку ринку – харчової і енергоекономічної технологій із застосуванням світлодіодних ламп. Запропоновано структуру системи знезараження води, методику і алгоритм розрахунку світлорозподілу світлодіодних джерел світла, які забезпечують ефективне використання електричної енергії на знезараження води з урахуванням умов проведення різновидів виробництв харчової технології. Розвиток і застосування цієї технології в системі очищення води описані як можливості дослідження технологія знезараження сировинної та питної води – сировини та продукту, засновані на використанні світлодіодних джерел світла для генерації ультрафіолетового випромінювання під час пандемії.
In the article the energy-efficient technology of disinfection of drinking water which is based on the use of LED light sources for generating ultraviolet radiation during a pandemic COVID-19. Some theoretical and experimental models of water disinfection have been developed and investigated. The relevance of energy saving and safety issues in the modern world of food technologies is considered. The directions of optimization and improvement of energy efficiency of systems are determined with the specification of standard production measures. The algorithm for intensifying market development is described - food and energy-saving technology using LED lamps. The structure of the system of water disinfection technique and algorithm for calculating the light distribution of LED light sources that provide efficient use of electricity in the disinfection of water. The fragmentation algorithm is attached for the development of the bactericidal anti-infection system. The authors have devised a methodology for the synthesis of light on the basis of the distorted power of a single light switch of a light switch. The problem associated with the need to improve the efficiency of water disinfection at the stages of it treatment in an increasingly unfavorable trend of deterioration of microbiological parameters in the reservoirs of the first category is considered. Historical facts of development and the application of this technology in the water treatment system are described as technology of disinfection of drinking water which is based on the use of LED light sources for generating ultraviolet radiation during a pandemic COVID-19.

Опис

Ключові слова

ультрафіолетове випромінювання, світлодіодні джерела світла, бактерицидна установка, алгоритм, ultraviolet radiation, LED light sources, bactericidal installation, algorithm

Бібліографічний опис

Ієрархія можливостей світлотехніки на шляху розвитку інновацій у виробництвах харчових технологій / П. П. Говоров [та ін.] // Вісник Національного технічного університету "ХПІ". Сер. : Інноваційні дослідження у наукових роботах студентів = Bulletin of the National Technical University "KhPI". Ser. : Innovation researches in students’scientific work : зб. наук. пр. – Харків : НТУ "ХПІ", 2021. – № 1. – С. 9-17.

Підтвердження

Рецензія

Додано до

Згадується в