Надзвичайні ситуації, рятувальні роботи та надання першої медичної допомоги при невідкладних станах

Ескіз

Дата

2012

DOI

item.page.thesis.degree.name

item.page.thesis.degree.level

item.page.thesis.degree.discipline

item.page.thesis.degree.department

item.page.thesis.degree.grantor

item.page.thesis.degree.advisor

item.page.thesis.degree.committeeMember

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

Форт

Анотація

Сучасна ситуація в Україні та за кордоном із кількістю людей, які гинуть від того що несвоєчасно або некваліфіковано надана перша медична до лікарняна допомога, викликає стурбованість. Тому, у цьому навчальному посібнику, який було написано провідними фахівцями із напрямку безпеки життєдіяльності людини, за матеріалами семінару-тренінгу для викладачів вищих навчальних закладів, що було проведено у червні 2012 року, наведені сучасні теоретичні матеріали, які треба вивчати, а потім використовувати при надзвичайних ситуаціях, для того щоб жити довше та зберегти себе працездатним на більш тривалий час свого активного існування. Навчальний посібник може бути корисним для викладачів вищих та середніх навчальних закладів освіти, для аспірантів та студентів, які вивчають дисципліни "Безпека життєдіяльності", "Охорона праці", "Цивільний захист". Навчальний посібник складається із трьох розділів, у яких послідовно розглядаються питання початку утворення надзвичайної ситуації, рятувальні роботи та надання першої медичної допомоги постраждалим.

Опис

Ключові слова

навчальний посібник, охорона праці, безпека життєдіяльності, нещасні випадки, захворювання, утоплення, дорожньо-транспортні події, аварії, класифікація ризиків, гострі отруєння, транспортна іммобілізація, електротравми, сонячний удар, загальне замерзання, відмороження, опіки, синдром тривалого стиснення

Бібліографічний опис

Надзвичайні ситуації, рятувальні роботи та надання першої медичної допомоги при невідкладних станах : навч. посібник / В. В. Березуцький [та ін.] ; заг. ред. В. В. Березуцький. – Харків : Форт, 2012. – 106 с.

item.page.endorsement

item.page.review

item.page.supplemented

item.page.referenced