Методичні вказівки до виконання практичної роботи "Засоби пожежогасіння, протипожежного устаткування та інвентарю, порядок їх використання під час пожежі"

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2022

ORCID

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Видавець

Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут"

Анотація

Методичні вказівки доповнюють теоретичне навчання студентів денної та заочної форм навчання усіх спеціальностей відповідно до програми курсу "Пожежна безпека виробництв" з метою надання знань первинних засобів пожежогасіння та вмінні їх практичного використання для запобігання пожеж, надзвичайних ситуацій на виробництві, для своєчасного забезпечення об'єктів, споруд, устаткування, транспортних засобів первинними засобами пожежогасіння. Методичні вказівки "Засоби пожежогасіння, протипожежного устаткування та інвентарю, порядок їх використання під час пожежі" містять відомості про первинні засоби пожежогасіння, їх призначення, місцезнаходження;. дані щодо вимог використання пожежної техніки, у тому числі пожежного обладнання, інвентарю та інструменту. За допомогою методичних вказівок студенти засвоюють основні відомості до сучасних засобів пожежогасіння, порядок їх використання в різних умовах, ознайомлюються з призначенням та принцип дії цих засобів в залежності від виду горючих речовин та рідин. Методичні вказівки містять опис етапів проведення протипожежних заходів з використанням вогнегасників з різним способом витискання вогнегасної речовини, а також контрольні запитання для самоконтролю знань студентів.

Опис

Ключові слова

методичні вказівки, практична робота, правила пожежної безпеки, первинні засоби пожежогасіння, протипожежна техніка, сучасні засоби пожежогасіння, запобігання пожеж

Бібліографічний опис

Методичні вказівки до виконання практичної роботи "Засоби пожежогасіння, протипожежного устаткування та інвентарю, порядок їх використання під час пожежі" з дисципліни "Пожежна безпека виробництв" [Електронний ресурс] : для студентів спеціальності 263 "Цивільна безпека" денної та заочної форм навчання / уклад.: Л. О. Ященко, Н. Є. Мовмига ; Нац. техн. ун-т "Харків. політехн. ін-т". – Електрон. текст. дані. – Харків, 2022. – 23 с.