Методичні вказівки до організації лабораторних, практичних занять та самостійної роботи за темою "Визначення швидкості корозії методом поляризаційного опору"

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2007

ORCID

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Видавець

НТУ "ХПІ"

Анотація

Метою лабораторної роботи "Визначення швидкості корозії методом поляризаційного опору" за програмою навчальних курсів "Хімічний опір матеріалів та захист від корозії" для студентів спеціальності "Технічна електрохімія", "Хімічна технологія рідкісних розсіяних елементів і матеріалів на їх основі" та "Прикладне матеріалознавство" денної та заочної форм навчання є ознайомлення з сучасними уявленнями щодо механізму електрохімічної корозії та способів визначення її швидкості.

Опис

Ключові слова

теорія компромісного потенціалу, теорія локальних елементів, деполяризатори, компромісний потенціал, метод екстраполяції, поляризаційний опір, метод поляризаційного опору, моніторинг корозії, сповільнена рекомбінація, механізм сповільненого розряду, пітинговий показник, депасиватори, активатори

Бібліографічний опис

Методичні вказівки до організації лабораторних, практичних занять та самостійної роботи за темою "Визначення швидкості корозії методом поляризаційного опору" : для студ. спец. "Технічна електрохімія", "Хімічна технологія рідкісних розсіяних елементів і матеріалів на їх основі" та "Прикладне матеріалознавство" денної і заочної форм навч. / уклад.: М. Д. Сахненко, В. В. Штефан, М. В. Ведь ; Нац. техн. ун-т "Харків. політехн. ін-т". – Харків : НТУ "ХПІ", 2007. – 48 с.