Вісник № 17
Постійне посилання колекціїhttps://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/8945
Переглянути
Документ Вивчення процесу гелеутворення в оболонках капсульованих продуктів з позиції квантово-хімічного моделювання(НТУ "ХПІ", 2014) Пивоваров, Є. П.; Кондратюк, Н. В.Проведено квантово-хімічне дослідження системи «AlgNa-Ca²⁺». Вивчено вплив кінцевих продуктів реакцій комплексоутворення і факторів, що зумовлюють їх синтез, на технологічні характеристики оболонок капсульованих продуктів.Документ Перспективы использования яичной скорлупы в технологии сладких блюд на основе пектина(НТУ "ХПИ", 2014) Пивоваров, Е. П.; Кондратюк, Н. В.; Степанова, Т. М.Рассмотрена реакция комплексообразования между Са²⁺ и остатками галактуроновых кислот низкоэтерифицированного пектина с последующим образованием термообратимого геля. Разработаны схемы получения полуфабрикатов «Порошок яичной скорлупы» и«Пектиновый гель с порошком яичной скорлупы». Проведен сравнительный органолептический анализ систем на основе желатина и кальцийсодержащего пектина.