Вісник № 09
Постійне посилання колекціїhttps://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/36107
Переглянути
Документ Вплив умов та тривалості зберігання на швидкість втрат блиску ягід суниці(НТУ "ХПІ", 2018) Заморська, Ірина ЛеонідівнаДосліджено ступінь блиску поверхні та втрати маси ягід суниці сорту Хоней залежно від умов зберігання: без охолодження (за температури 20 ±1 °С та відносної вологості повітря 55-60 %) та з охолодженням (за температури 0±1 °С та відносної вологості повітря 90-95 %). Встановлено, що поверхня ягід суниці під час зберігання в різних умовах поступово втрачає блиск і через декілька годин від початку зберігання стає повністю тьмяною. Доведено, що за умов зберігання ягід суниці без охолодження втрата ознак свіжості починається вже через 1 год за досягнення втрат маси 2,5 %, тоді як в умовах холодильника - через 2 год, з рівнем втрат маси 2,0 %.