Вісник № 44
Постійне посилання колекціїhttps://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/20917
Переглянути
Документ Визначення строку зберігання олій прискореним методом(НТУ "ХПІ", 2015) Демидова, Анастасія ОлександрівнаВизначення строку зберігання харчових продуктів залишається однією з найбільш актуальних задач для харчової промисловості. Особливо це стосується розробки прискорених методів дослідження, зокрема для жировмісних продуктів, як одних з найбільш швидкопсувних. У даній статті наведена методологія визначення строку зберігання олії за розробленим методом, який при його швидкому виконанні при підвищених температурах дає прогнози щодо строку зберігання олії при більш низьких (та взагалі будь-яких) температурах зберігання. Мета дослідження – спрощення та пришвидшення процесу дослідження олій з метою визначення строків їх зберігання. Об’єкт дослідження – лляна олія, предмет – окиснення олії, визначення кінетичних параметрів окиснення, встановлення швидкості самоініціювання та строку зберігання олії. Дослідження проводились на волюметричній установці.