Вісник № 44
Постійне посилання колекціїhttps://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/20917
Переглянути
Документ Способи одержання індивідуальних поліненасичених жирних кислот(НТУ "ХПІ", 2015) Матвєєва, Тетяна ВікторівнаПоліненасичені жирні кислоти (ПНЖК) надзвичайно важливі для здоров’я людини. Організм людини не в змозі самостійно виробляти ці кислоти. Вони потрапляють до організму з їжею. Однак не завжди можна відкоригувати нестачу ПНЖК в організмі людини збалансованими харчовими продуктами. В статті здійснено аналіз науково-технічної інформації, щодо технологій одержання індивідуальних ПНЖК, зокрема арахідонової (АК), ейкозапентаєнової, -ліноленової, лінолевої та інших з доступної вітчизняної сировини з метою подальшого їх використання у харчовій, косметичній, фармацевтичній та хімічній галузях.