Вісник № 62
Постійне посилання колекціїhttps://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/20915
Переглянути
Документ Вплив теплової обробки біологічно активними речовинами на інтенсивність дихання перцю впродовж зберігання(НТУ "ХПІ", 2015) Прісс, Олеся Петрівна; Бандуренко, Галина МихайлівнаДосліджено вплив теплової обробки біологічно активними речовинами бактерицидно антиоксидантної дії на інтенсивність та субстрати дихання перцю впродовж зберігання. Встановлено, що сумісний вплив теплової обробки і біологічно активних речовин стабілізує інтенсивність дихання плодів перцю, що дозволяє сповільнити темпи витрачання сухих речовин, розчинних сахаридів і титрованих кислот. Зв'язок середньої сили прямої направленості між інтенсивністю дихання та цукрами та тісний обернений зв'язок з вільними кислотами вказує на важливість саме органічних кислот як дихального субстрату перцю.