Кафедра "Туризм i готельно-ресторанний бізнес"

Постійне посилання колекціїhttps://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/2422

Офіційний сайт кафедри http://web.kpi.kharkov.ua/tourism

Від листопада 2021 року кафедра має назву "Туризм і готельно-ресторанний бізнес". Перейменована під час реорганізації кафедри "Бізнес-аналітики, обліку та готельно-ресторанної справи" (НАКАЗ 552 ОД від 26.11.2021 року).

Кафедра входить до складу Навчально-наукового інституту економіки, менеджменту і міжнародного бізнесу Національного технічного університету "Харківський політехнічний інститут". Подорожі змінюють нас, допомагають нам зростати і розвиватися. Подорожі – найкраща освіта сучасного світу!

У складі науково-педагогічного колективу кафедри працюють: доктор економічних наук, 5 кандидатів наук: 4 –економічних, 1 – географічних; 1 співробітник має звання професора, 5 – доцента.

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 4 з 4
  • Ескіз
    Публікація
    Прийняття управлінських рішень з питань інноваційного розвитку промислових підприємств на засадах контролінгового забезпечення
    (Одеський національний економічний університет, 2014) Альошин, Сергій Юрійович
    У статті розглянуто особливості використання концепції контролінгу в управлінні інноваційним розвитком промислових підприємств. Зокрема, запропоновано механізм прийняття управлінських рішень за інформаційно-аналітичної підтримки системи контролінгу, що має сприяти інтенсифікації запровадження інноваційної моделі розвитку у вітчизняній промисловості.
  • Ескіз
    Публікація
    Науково-методичні підходи до оцінки стану інноваційного розвитку промислового підприємства
    (Українська державна академія залізничного транспорту, 2014) Альошин, Сергій Юрійович
    В статті проаналізовано наукові підходи до визначення сутності та складових поняття «інноваційний потенціал» як базису інноваційного розвитку будь-якого підприємства, на основі системного підходу отримали подальший розвиток визначення та структура цього поняття. Розглянуто основні науково-методичні підходи до оцінки стану інноваційного розвитку промислового підприємства, їх недоліки, запропоновано вдосконалений підхід до формування системи показників оцінки стану розвитку інноваційних процесів на промисловому підприємстві, що враховує синергетичний ефект від впровадження таких процесів.
  • Ескіз
    Публікація
    Контролінг в управлінні інноваційним розвитком підприємства: теоретико-методичне забезпечення
    (Українська державна академія залізничного транспорту, 2013) Альошин, Сергій Юрійович
    В статті розглянуті елементи теоретико-методичного інструментарію контролінгу в контексті управління інноваційним розвитком підприємства. Зокрема, наведено авторське визначення поняття «контролінг» як інтегрованої системи управління підприємством, що має забезпечувати інформаційно-аналітичну підтримку прийняття управлінських рішень, визначено коло функцій, які повинен виконувати контролінг в управлінні інноваційним розвитком підприємства, а також принципи та методи контролінгу інноваційних процесів.
  • Ескіз
    Публікація
    Управління інноваційним розвитком підприємства на засадах контролінгу: теоретичний аспект
    (ВД "ІНЖЕК", 2014) Альошин, Сергій Юрійович
    У статті розкрито теоретичні аспекти управління інноваційним розвитком підприємства на засадах контролінгу як інтегрованої системи інформаційно-аналітичної підтримки процесів прийняття рішень, що доповнює та встановлює логічні зв’язки між базовими категоріями та спеціальними поняттями, які дозволили уточнити сутність поняття "управління інноваційним розвитком підприємства на засадах контролінгу", а саме: інформаційно-функціональна система, що орієнтована на розв’язання завдань інноваційного розвитку підприємства шляхом застосування сучасних концепцій менеджменту, зокрема, системи планування, аналізу, обліку та контролю, для досягнення синергетичного ефекту від їх цілеспрямованого функціонування та прийняття ефективних стратегічних та оперативних рішень з метою забезпечення реалізації поставлених цілей.