Кафедра "Туризм i готельно-ресторанний бізнес"
Постійне посилання колекціїhttps://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/2422
Офіційний сайт кафедри http://web.kpi.kharkov.ua/tourism
Від листопада 2021 року кафедра має назву "Туризм і готельно-ресторанний бізнес". Перейменована під час реорганізації кафедри "Бізнес-аналітики, обліку та готельно-ресторанної справи" (НАКАЗ 552 ОД від 26.11.2021 року).
Кафедра входить до складу Навчально-наукового інституту економіки, менеджменту і міжнародного бізнесу Національного технічного університету "Харківський політехнічний інститут". Подорожі змінюють нас, допомагають нам зростати і розвиватися. Подорожі – найкраща освіта сучасного світу!
У складі науково-педагогічного колективу кафедри працюють: доктор економічних наук, 5 кандидатів наук: 4 –економічних, 1 – географічних; 1 співробітник має звання професора, 5 – доцента.
Переглянути
Результати пошуку
Документ Деякі питання управління та обліку системи оплати праці на підприємстві на основі ранжування(Кременчуцький національний університет ім. Михайла Остроградського, 2019) Брік, Світлана Володимирівна; Ганиш, Олексій ВалерійовичДля розробки на підприємстві системи рангів пропонується вибрати такі фактори оцінювання, як кваліфікація, відповідальність, ефективність; кожен з яких розподілений на п’ять рівнів реалізації від найнижчого до найвищого.Публікація Дослідження та оптимізація економічних процесів в готельно-ресторанному бізнесі(ФЛП Томенко Ю. І., 2019) Шовкопляс, Тетяна Семенівна; Жадан, Тетяна Андріївна; Жадан, Юлія Володимирівна; Смоловик, Раїса Федорівна; Линник, Олена Іванівна; Артеменко, Наталія Вікторівна; Сікєтіна, Наталія Геннадіївна; Єршова, Наталя Юріївна; Ткаченко, Марина Олексіївна; Сиром'ятникова, Оксана Валеріївна; Побережна, Наталія Миколаївна; Колєсніченко, Анастасія Сергіївна; Мардус, Наталія Юріївна; Брік, Світлана Володимирівна; Афенченко, Г. В.; Шумлянська, Н. В.; Чайка, Тетяна Юріївна; Юр'єва, Ірина Анатоліївна; Фальченко, Олена Олександрівна; Александрова, Вікторія Олександрівна; Хаустова, Ірина Євгенівна; Строков, Євген МихайловичМонографія є результатом науково-методичних та практичних досліджень з удосконалення науково-методичного забезпечення процесів управління, обліку та аудиту на підприємствах готельно-ресторанної галузі. Монографія базується на матеріалах ХIV-ої Міжнародної науково-практичної конференції «Дослідження та оптимізація економічних процесів. Оптимум-2018». Монографія призначена для наукових робітників, викладачів, аспірантів, а також фахівців, що займаються дослідженням економічних проблем розвитку та оптимізацією економічних процесів у галузі індустрії гостинності.Документ Поліпшення та ремонт основних засобів, що надано в оренду: особливості обліку та аудиту у орендодавця та орендаря(Східноукраїнський інститут економіки та управління, 2018) Брік, Світлана ВолодимирівнаПроведення ремонту та поліпшення орендованих основних засобів є нагальною потребою господарюючого суб’єкту. Але облік та аудит цих операцій має свої особливості в залежності від того ким та за чий рахунок проводяться вказані заходи. В цій статті ми розглянемо облік та аудит ремонтів та поліпшень, що виконуються орендарем за свій рахунок, або за рахунок орендодавця. Також буде розглянуто ситуації, коли вказані заходи виконуються орендодавцем, також за свій рахунок, або за рахунок орендаря.Документ Готельний бізнес: особливості фінансового обліку та внутрішнього контролю доходів та витрат(НТУ "ХПІ", 2018) Брік, Світлана ВолодимирівнаГотельна послуга це операції підприємства, що пов’язані з розміщенням споживача шляхом надання номера або місця для тимчасового проживання в готелі, а також інша діяльність, що пов’язана з розміщенням та тимчасовим проживанням. Суть проблеми полягає в тому, що в готельному господарстві крім основних послуг велике значення мають також допоміжні, що не належать до основних послуг готелю, замовляються та оплачуються споживачем додатково за окремим договором. Тобто це сфера діяльності, що поєднує одночасно надання кількох видів різноманітних послуг. Тому фінансовий облік та аудит доходів та витрат в готельному бізнесі має певні особливості.Документ Основні принципи організації аудиту фінансових результатів та використання прибутку(НТУ "ХПІ", 2017) Брік, Світлана Володимирівна; Мардус, Олена ОлександрівнаДокумент Обліково-аналітичне забезпечення підприємств готельно-ресторанної справи(НТУ "ХПІ", 2017) Мардус, Наталія Юріївна; Фальченко, Олена Олександрівна; Брік, Світлана ВолодимирівнаУ статті акцентована увага на проблеми формування обліково-аналітичного забезпечення підприємств готельно-ресторанної справи і використання інформаційно-аналітичної бази в управлінні економічної діяльності суб'єктів господарювання даної галузі. Розглянуто основні перспективи розвитку підприємств (закладів) готельно-ресторанної справи, виявлено основні аспекти, що необхідно дослідити з метою побудови обліково-економічного забезпечення і впровадження ефективного механізму управління фінансово-економічною діяльністю підприємств готельної і ресторанної справи.Документ Особливості організації обліку, аудиту та аналізу доходів і витрат підприємства з метою формування його фінансового результату (прибутку)(Київський університет ринкових відносин, 2017) Брік, Світлана Володимирівна; Мардус, Олена ОлександрівнаСтаття присвячена дослідженню ролі прибутку підприємства у обліку, аудиті та аналіз, розглянуто теоретико-методичні і практичні підходи до обліку, аудиту і аналізу фінансових результатів (прибутку) підприємства, розкрито сучасний стан і особливості обліку і аудиту фінансових результатів підприємства, з'ясовано основні проблеми з цього напрямку та сформовано мету та основні шляхи з перспективи вирішення проблем обліку, аудиту і аналізу фінансових результатів (прибутку) підприємства.Документ Особливості організації бухгалтерського та податкового обліку й аудиту під час проведення гарантійних ремонтів(ФОП Лібуркіна Л. М., 2016) Мардус, Наталія Юріївна; Брік, Світлана ВолодимирівнаУ час реформування й упорядкування обліку в Україні відповідно до міжнародних норм і стандартів і виходячи з потреб ринкової економіки з метою забезпечення порівнянності обліково-звітних показників українських і зарубіжних господарюючих суб'єктів і структур. Але зберігаються суттєві розбіжності у підходах до складу річної звітності та інформації, що надається в примітках до річних звітів, зокрема до обліку при проведені гарантійних ремонтів. Особливої актуальності ця тема набуває для суб'єктів підприємницької діяльності які безпосередньо здійснюють гарантійні ремонти товарів. Це перш за все сервісні організації та підприємства. По-друге – це виробники, які несуть обов'язок по компенсації витрат на гарантійний ремонт товарів. По-третє – на імпортерів-продавців покладено обов'язок щодо забезпечення проведення гарантійних ремонтів товарів виробників-нерезидентів. До того ж питання з обліку при проведенні гарантійних ремонтів можуть виникнути у роздрібного продавця, який є посередником між виробником і покупцем.Документ Методичні вказівки до проведення практичних занять з курсу "ТРЕНІНГ 2"(НТУ "ХПІ", 2016) Брік, Світлана ВолодимирівнаПрофесійна дисципліна "ТРЕНІНГ 2" є ланкою практичної підготовки студентів, яка проводиться у процесі вивчення циклу економічних дисциплін освітньо-професійної програми для здобуття кваліфікаційного рівня "бакалавр" для студентів напряму підготовки "Облік і аудит". Головною метою професійного тренінгу студентів напряму підготовки "Облік і аудит" є оволодіння студентами існуючими підходами до організації підприємницької діяльності, формування у них на базі одержаних у вищому навчальному закладі знань, професійних умінь та навичок для прийняття самостійних рішень під час організації власної справи, реєстрації підприємства та планування його господарської діяльності, виховання потреби систематично поновлювати свої знання та творчо застосовувати їх в практичній діяльності, а також формування ключових професійних компетентностей з цієї діяльності.Документ Методичні вказівки до проведення практичних занять з курсу "ТРЕНІНГ 1"(НТУ "ХПІ", 2016) Брік, Світлана ВолодимирівнаМетодичні вказівки до проведення практичних тренінгів сприяють освоєнню студентами денної форми навчання складної та змістовної інформації курсу "ТРЕНІНГ 1", що відіграє особливо важливу роль у формуванні комплексу знань та вмінь спеціалістів бухгалтерського обліку та аудиту. Необхідно відзначити, що зміст практичних тренінгів побудовано зі збереженням принципу взаємозв'язку теоретичного обґрунтування і практичного застосування знань по досліджуваній дисципліні. Особлива увага приділена вмінню узагальнювати дані фінансової звітності підприємства.