Кафедра "Туризм i готельно-ресторанний бізнес"
Постійне посилання колекціїhttps://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/2422
Офіційний сайт кафедри http://web.kpi.kharkov.ua/tourism
Від листопада 2021 року кафедра має назву "Туризм і готельно-ресторанний бізнес". Перейменована під час реорганізації кафедри "Бізнес-аналітики, обліку та готельно-ресторанної справи" (НАКАЗ 552 ОД від 26.11.2021 року).
Кафедра входить до складу Навчально-наукового інституту економіки, менеджменту і міжнародного бізнесу Національного технічного університету "Харківський політехнічний інститут". Подорожі змінюють нас, допомагають нам зростати і розвиватися. Подорожі – найкраща освіта сучасного світу!
У складі науково-педагогічного колективу кафедри працюють: доктор економічних наук, 5 кандидатів наук: 4 –економічних, 1 – географічних; 1 співробітник має звання професора, 5 – доцента.
Переглянути
Результати пошуку
Документ Діалектика взаємозв'язку стратегічного управління і стратегічного управлінського обліку на підприємствах(Причорноморський науково-дослідний інститут економіки та інновацій, 2018) Єршова, Наталя Юріївна; Гаркуша, Вікторія ОлександрівнаУ статті розглянуто взаємозв’язок стратегічного управління та стратегічного управлінського обліку. Визначено основні функції стратегічного управлінського обліку. Запропоновано організаційно-функціональний механізм формування релевантної інформації для стратегічного управління підприємством. Наведено напрями, за якими використовується інформація стратегічного управлінського обліку. Досліджено роль витрат як об’єкта стратегічного управлінського обліку.Документ Концепція стратегічного управлінського обліку в інноваційній економіці(Berostav družstvo, Praha, 2019) Єршова, Наталя Юріївна; Гаркуша, Вікторія ОлександрівнаУ статті досліджено концептуальні основи стратегічного управлінського обліку, елементами яких визначені цільові орієнтири, методи, наукові підходи, принцип та інструменти для його практичної реалізації. Обґрунтована концепція стратегічного управлінського обліку, що побудована на основі проактивного інформаційного забезпечення стратегічного управління. Визначені особливості стратегічного управлінського обліку при забезпеченні гнучкості та адаптивності системи стратегічного управління. Визначено предмет стратегічного управлінського обліку з урахуванням його місця в управлінні підприємством та обліковому процесі. Запропонована каскадна модель визначення методу стратегічного управлінського обліку з урахуванням статичної та динамічної складових.Документ Розвиток стратегічного управлінського обліку як складової облікової системи(Одеський національний політехнічний університет, 2019) Гаркуша, Вікторія Олександрівна; Єршова, Наталя ЮріївнаДокумент Економічна безпека підприємства: науково-практичні аспекти обліково-аналітичного забезпечення(Університет банківської справи, 2019) Єршова, Наталя Юріївна; Ткаченко, Марина Олексіївна; Гаркуша, Вікторія Олександрівна ; Мірошник, О. Ю.; Новак-Каляєва, Л. М.Кількість прибуткових підприємств, величина їхнього фінансового результату до оподаткування, показники рентабельності господарської діяльності є одними з критеріїв забезпечення економічної безпеки підприємств. Виявлено, що основними причинами економічної небезпеки підприємств є: нестабільна економічна і політична ситуація в державі, що змушує функціонувати підприємств в умовах високого ступеня ризику і невизначеності. Це потребує формування та реалізації адекватної економічної політики, економічної поведінки в ринковому середовищі, поєднання принципів раціональності і доцільного ризику в господарській діяльності підприємств; наявність певних інтересів у суб’єктів ринку, їхнього прагнення до збільшення прибутків загострюють конкурентну боротьбу, що безпосередньо впливає на рівень їхньої економічної безпеки; обмеженість фінансових ресурсів підприємства потребує від розробки ефективних технологій виробництва застосування економічних інструментів для підтримання на потрібному рівні ліквідності та рентабельності, якісного використання власних ресурсів. Дістали подальшого розвитку науково-практичні аспекти обліково-аналітичного забезпечення економічної безпеки підприємства. Установлено, що сутність економічної безпеки підприємства полягає в захисті або збереженні стану організації господарської діяльності для забезпечення реалізації власних інтересів, оптимального використання ресурсів, збереження та поліпшення показників рентабельності та ліквідності. Обґрунтовано, що економічну безпеку підприємства можна охарактеризувати у двох аспектах: захист і стан, які охоплюють три аспекти: інтереси, ресурси, фінансовий стан. Установлено, що на результативність ухвалених управлінських рішень із забезпечення економічної безпеки та реалізації відповідної стратегії впливає якість інформаційного ресурсу шляхом створення і використання власного і зовнішнього інформаційного поля підприємства. Визначено, що особливого значення для підвищення якості обліково-аналітичного забезпечення має інформація, що міститься у фінансовій звітності. Забезпечення економічної безпеки підприємства неминуче пов’язане з невизначеністю оцінок майбутніх подій фінансового характеру. Ця невизначеність практично долається своєчасним виявленням та обліком ризик-факторів до умов формування майбутніх фінансових подій.Документ Моніторинг та оцінка господарської діяльності для забезпечення економічної безпеки підприємств ресторанного бізнесу(Миколаївський національний аграрний університет, 2018) Єршова, Наталя Юріївна; Ткаченко, Марина Олексіївна; Гаркуша, Вікторія ОлександрівнаВ роботі на основі аналізу статистичних даних обґрунтована роль та значення підприємств ресторанного бізнесу як одного з перспективних напрямків підприємницької діяльності. Визначена актуальність питання забезпечення економічної безпеки в умовах мінливого та ризикового зовнішнього середовища. Узагальнені основні завдання, визначені об'єкти системи забезпечення економічної безпеки підприємств ресторанного бізнесу. На основі системного підходу визначені місце та роль моніторингу та аналізу господарської діяльності в системі забезпечення економічної безпеки підприємств ресторанного бізнесу. Узагальнені принципи моніторингу та аналізу господарської діяльності для забезпечення економічної безпеки підприємств, а також методи та прийоми. Обґрунтована актуальність практичного використання матричної моделі для розширення аналітичного інструментарію моніторингу та аналізу діяльності підприємств ресторанного бізнесу.