Кафедра "Туризм i готельно-ресторанний бізнес"

Постійне посилання колекціїhttps://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/2422

Офіційний сайт кафедри http://web.kpi.kharkov.ua/tourism

Від листопада 2021 року кафедра має назву "Туризм і готельно-ресторанний бізнес". Перейменована під час реорганізації кафедри "Бізнес-аналітики, обліку та готельно-ресторанної справи" (НАКАЗ 552 ОД від 26.11.2021 року).

Кафедра входить до складу Навчально-наукового інституту економіки, менеджменту і міжнародного бізнесу Національного технічного університету "Харківський політехнічний інститут". Подорожі змінюють нас, допомагають нам зростати і розвиватися. Подорожі – найкраща освіта сучасного світу!

У складі науково-педагогічного колективу кафедри працюють: доктор економічних наук, 5 кандидатів наук: 4 –економічних, 1 – географічних; 1 співробітник має звання професора, 5 – доцента.

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 12
  • Ескіз
    Публікація
    Контроль витрат в системі аналітичного забезпечення управління підприємством
    (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2021) Якименко-Терещенко, Наталія Василівна; Жадан, Тетяна Андріївна; Жук, Єгор Андрійович; Головенко, Марія Олександрівна
    Визначено зміст управління витратами, що ґрунтується на сучасних наукових підходах до його організації. Визначено елементи системи контролю витрат. Надано визначення поняття та класифікація трансакційних витрат підприємств роздрібної торгівлі фармацевтичними товарами. Складовими організаційно-методичного забезпечення внутрішнього контролю трансакційних витрат підприємства є: організація бухгалтерського обліку трансакційних витрат; збір інформації про трансакційні витрати підприємства; накопичення та збереження інформації про трансакційні витрати підприємства;розрахунок показників оцінки трансакційних витрат підприємства та їх аналіз; розроблення та вибір форми подання результатів контролю трансакційних витрат підприємства; визначення напрямів використання результатів контролю трансакційних витрат підприємства; прийняття управлінських рішень за результатами контролю.
  • Ескіз
    Публікація
    Методичні вказівки до практичних занять з навчальної дисципліни "Державний фінансовий контроль"
    (ТОВ "Рейтинг", 2021) Жадан, Тетяна Андріївна
    Методичні вказівки до практичних занять з навчальної дисципліни "Державний фінансовий контроль" складені у відповідності до навчального плану та робочої програми вивчення дисципліни. Метою даної методичної розробки є висвітлення змісту практичних занять у розрізі тем, передбачених робочою програмою навчальної дисципліни "Державний фінансовий контроль", та надання студентам рекомендацій до кожного заняття. Завдання методичних вказівок – сприяти оволодінню студентами теоретичними знаннями з навчальної дисципліни "Державний фінансовий контроль" та вміти їх застосовувати при плануванні, організації та проведенні державного фінансового контролю на підконтрольних об'єктах. Практичне заняття – це форма навчального заняття, при якій викладач організує детальний розгляд студентами окремих теоретичних положень навчальної дисципліни та формує вміння і навички їх практичного застосування шляхом індивідуального виконання студентом відповідно сформульованих завдань. У даних методичних вказівках наведено зміст практичних занять з навчальної дисципліни "Державний фінансовий контроль". Кожна тема практичного заняття супроводжується стислими методичними рекомендаціями, переліком питань для обговорення лекційного матеріалу та самостійної роботи, тестовими завданнями, практичними завданнями різного рівня складності, списком рекомендованої літератури.
  • Ескіз
    Публікація
    Способи організації внутрішнього контролю фінансово-господарської діяльності на підприємстві
    (ТОВ "Планета-Прінт", 2020) Жадан, Тетяна Андріївна; Третьяков, Анатолій Володимирович; Мусайев, Махаммад Елсевар огли
  • Ескіз
    Публікація
    Роль внутрішнього контролю в управлінні ризиками закладів готельно-ресторанного бізнесу
    (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2018) Манойленко, Олександр Володимирович; Жадан, Тетяна Андріївна; Кучерявий, Станіслав Володимирович; Новак, Андрій Михайлович
  • Ескіз
    Публікація
    Внутрішній контроль фінансових результатів діяльності закладів готельно-ресторанного бізнесу
    (Уманський національний університет садівництва, 2018) Жадан, Тетяна Андріївна; Мір, Анна Ібрахімівна; Цехмистро, Олександр Олександрович
  • Ескіз
    Публікація
    Інформаційне забезпечення внутрішнього контролю фінансово-господарської діяльності закладів готельно-ресторанного бізнесу
    (Полтавська державна аграрна академія, 2018) Жадан, Тетяна Андріївна; Горобець, Олена Валеріївна; Некрасова, Катерина Павлівна
  • Ескіз
    Публікація
    Аналітичне забезпечення внутрішнього контролю дебіторської заборгованості підприємства
    (Харківський державний університет харчування та торгівлі, 2018) Жадан, Тетяна Андріївна; Бакань, Світлана Валентинівна
  • Ескіз
    Публікація
    Економічна сутність категорії "витрати" як об'єкта бухгалтерського обліку та внутрішнього контролю
    (ФОП Лібуркіна Л. М., 2017) Жадан, Тетяна Андріївна; Куліш, Олександра Олександрівна
    Мета статті полягає у розкритті економічної сутності категорії "витрати" як об’єкту бухгалтерського обліку та внутрішнього контролю. На підставі аналізу, систематизації і узагальнення довідкової та наукової економічної літератури, присвяченої проблемам трактування понять "витрати", "контроль" та "внутрішній контроль", у статті виділено ряд підходів до визначення їх економічної сутності. У ході дослідження встановлено, що найбільш поширеними підходами до трактування поняття "витрати" є розкриття його сутності з позицій економічної теорії та бухгалтерського обліку; понять "контроль" і "внутрішній контроль" - з позицій функціонального, системного та процесного підходів. Виділення цих підходів дозволило уточнити економічну сутність понять "витрати", "контроль" і "внутрішній контроль" та запропонувати авторське визначення узагальнюючого поняття "внутрішній контроль витрат", під яким пропонується розуміти систему контрольних заходів, спостережень та процедур, спрямовану на виявлення відхилень в обліку витрат підприємства, встановлення законності, обґрунтованості, раціональності, ефективності та економічної доцільності їх здійснення з метою попередження та недопущення виникнення таких відхилень і необґрунтованих втрат у майбутньому. Перспективами подальших досліджень у даному напрямі є пошук ефективних форм, методів та інструментів управління витратами підприємства.
  • Ескіз
    Публікація
    Загальнонаукові та специфічні методи внутрішнього контролю фінансово-господарської діяльності підприємства
    (Харківський національний університет будівництва та архітектури, 2017) Жадан, Тетяна Андріївна; Яценко, Станіслав Олександрович
    На підставі аналізу довідкової та наукової економічної літератури, присвяченої проблемам розвитку теорії та методології внутрішнього контролю, дано авторське визначення методу внутрішнього контролю. Розглянуто загальнонаукові і специфічні методи внутрішнього контролю.
  • Ескіз
    Публікація
    Внутрішній контроль як економічна категорія: систематизація наукових підходів та уточнення змісту
    (Миколаївський національний університет ім. В. О. Сухомлинського, 2017) Жадан, Тетяна Андріївна; Яценко, Станіслав Олександрович
    У статті розкрито економічну сутність поняття "внутрішній контроль" та уточнено його зміст. В результаті аналізу дефініцій поняття "внутрішній контроль" виділено чотири підходи до його трактування. Згідно цих підходів "внутрішній контроль" розуміється як: система заходів, спостережень і перевірки; процес перевірки, збереження активів; функція управління; сукупність правил і процедур, комплекс контрольних дій. Аналіз підходів до трактування поняття «внутрішній контроль» виявив їх неузгодженість, що обмежує не тільки подальші наукові розробки в даній сфері, але й використання окремих форм та методів внутрішнього контролю в практичній діяльності. Виходячи з цього, запропоновано авторське визначення поняття "внутрішній контроль", яке, на відміну від існуючих, дає змогу виокремлювати його серед інших видів контролю та поширювати його використання, окрім традиційної діагностичної сфери, на процес підготовки, прийняття та реалізації управлінських рішень.