Кафедра "Туризм i готельно-ресторанний бізнес"

Постійне посилання колекціїhttps://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/2422

Офіційний сайт кафедри http://web.kpi.kharkov.ua/tourism

Від листопада 2021 року кафедра має назву "Туризм і готельно-ресторанний бізнес". Перейменована під час реорганізації кафедри "Бізнес-аналітики, обліку та готельно-ресторанної справи" (НАКАЗ 552 ОД від 26.11.2021 року).

Кафедра входить до складу Навчально-наукового інституту економіки, менеджменту і міжнародного бізнесу Національного технічного університету "Харківський політехнічний інститут". Подорожі змінюють нас, допомагають нам зростати і розвиватися. Подорожі – найкраща освіта сучасного світу!

У складі науково-педагогічного колективу кафедри працюють: доктор економічних наук, 5 кандидатів наук: 4 –економічних, 1 – географічних; 1 співробітник має звання професора, 5 – доцента.

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 7 з 7
  • Ескіз
    Публікація
    Сучасні тенденції та основні проблеми розвитку підприємств готельного господарства в Україні
    (Уманський національний університет садівництва, 2022) Жадан, Тетяна Андріївна; Жадан, Юлія Володимирівна; Соколова, Євгенія Борисівна
    У статті визначено сучасні тенденції та ключові проблеми розвитку підприємств готельного господарства в Україні, які базуються на аналізі експлуатаційних характеристик та основних показників їх фінансово-господарської діяльності, що дає змогу здійснювати обґрунтований вибір найбільш ефективних інструментів антикризового управління. З’ясовано, що основними тенденціями розвитку підприємств готельного господарства в Україні є: збільшення частки готелів та аналогічних засобів розміщення у структурі колективних засобів розміщення; скорочення кількості місць, номерів, ночівль та тривалості перебування відвідувачів; низький рівень завантаженості номерного фонду; збільшення обсягів надання готельних послуг, скорочення чисельності зайнятих та витрат на оплату праці; висока питома вага збиткових готелів і подібних засобів тимчасового розміщування; прискорення процесів діджиталізації та впровадження інноваційних технологій; посилення внутрішньогалузевої конкуренції. Встановлено основні причини погіршення фінансово-економічного стану підприємств готельного господарства: загрози життю та здоров’ю людини; неоднозначність та суперечливість чинної нормативно-правової бази; несприятлива податкова політика; громіздка система бухгалтерського обліку та звітності; недосконалість системи контролю; криза неплатежів; падіння платоспроможного попиту населення; брак висококваліфікованих кадрів та ін.
  • Ескіз
    Публікація
    Способи організації внутрішнього контролю фінансово-господарської діяльності на підприємстві
    (ТОВ "Планета-Прінт", 2020) Жадан, Тетяна Андріївна; Третьяков, Анатолій Володимирович; Мусайев, Махаммад Елсевар огли
  • Ескіз
    Публікація
    Дослідження сучасних методів аналізу для оцінки та контролю господарської діяльності підприємств ресторанного бізнесу
    (Полтавська державна аграрна академія, 2018) Єршова, Наталя Юріївна; Жадан, Тетяна Андріївна
  • Ескіз
    Публікація
    Загальнонаукові та специфічні методи внутрішнього контролю фінансово-господарської діяльності підприємства
    (Харківський національний університет будівництва та архітектури, 2017) Жадан, Тетяна Андріївна; Яценко, Станіслав Олександрович
    На підставі аналізу довідкової та наукової економічної літератури, присвяченої проблемам розвитку теорії та методології внутрішнього контролю, дано авторське визначення методу внутрішнього контролю. Розглянуто загальнонаукові і специфічні методи внутрішнього контролю.
  • Ескіз
    Публікація
    Особливості системного аналізу діяльності підприємства
    (НТУ "ХПИ", 2005) Жадан, Тетяна Андріївна
  • Ескіз
    Публікація
    Економічна сутність основних засобів підприємства: обліковий аспект
    (Миколаївський національний університет ім. В. О. Сухомлинського, 2015) Жадан, Тетяна Андріївна; Лозова, Наталія Вікторівна
    У статті розглянуто сучасні наукові уявлення до трактування економічного змісту поняття "основні засоби" в економічній літературі та нормативно-правових актах України, які регулюють їх бухгалтерський та податковий облік. Виділено основні критерії визнання основних засобів: матеріальність, сфера призначення, строк корисного використання, амортизаційність. Встановлено відмінності у трактуванні поняття "основні засоби" в бухгалтерському і податковому обліку. З метою уникнення виявлених розбіжностей та суперечностей до розуміння поняття "основні засоби", запропоновано авторське визначення цієї категорії з позицій обліку.
  • Ескіз
    Публікація
    Особливості використання системного підходу при дослідженні виробництва продукції підприємств олійно-жирового підкомплексу
    (Харківський національний аграрний університет ім. В. В. Докучаєва, 2009) Жадан, Тетяна Андріївна
    У статті розкрито сутність, основні риси та особливості використання системного підходу при дослідженні виробництва продукції підприємств олійно-жирового підкомплексу.