Кафедра "Туризм i готельно-ресторанний бізнес"

Постійне посилання колекціїhttps://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/2422

Офіційний сайт кафедри http://web.kpi.kharkov.ua/tourism

Від листопада 2021 року кафедра має назву "Туризм і готельно-ресторанний бізнес". Перейменована під час реорганізації кафедри "Бізнес-аналітики, обліку та готельно-ресторанної справи" (НАКАЗ 552 ОД від 26.11.2021 року).

Кафедра входить до складу Навчально-наукового інституту економіки, менеджменту і міжнародного бізнесу Національного технічного університету "Харківський політехнічний інститут". Подорожі змінюють нас, допомагають нам зростати і розвиватися. Подорожі – найкраща освіта сучасного світу!

У складі науково-педагогічного колективу кафедри працюють: доктор економічних наук, 5 кандидатів наук: 4 –економічних, 1 – географічних; 1 співробітник має звання професора, 5 – доцента.

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 8 з 8
  • Ескіз
    Публікація
    Облік, аудит і оподаткування: бакалаврський курс. Частина 3
    (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2023) Мелень, Олена Валентинівна; Єршова, Наталя Юріївна; Колєсніченко, Анастасія Сергіївна; Брік, Світлана Володимирівна
    Навчальний посібник підготовлений відповідно до навчального плану студентів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 071 "Облік і оподаткування" денної та заочної форм навчання. У навчальному посібнику розглянуті основні питання, пов’язані з особливостями обліку і оподаткування діяльності малих підприємств, бюджетних установ; проведенням економічного аналізу діяльності підприємств, аудитом оподаткування суб'єктів господарювання. Як нам представляється, використання цього навчального посібника в навчальному процесі вищої школи дозволить підвищити якість вивчення і освоєння студентами спеціальності «Облік і оподаткування» навчального матеріалу.
  • Ескіз
    Публікація
    Кошторис бюджетної установи в управлінні державними коштами
    (ФОП Томенко Ю. І., 2020) Хмельницька, Анастасія Володимирівна; Колєсніченко, Анастасія Сергіївна
    Розуміння сутності та складових кошторису, а також визначення особливостей та вимог до його формування мають забезпечувати високу якість інформаційного підґрунтя для здійснення ефективного аналізу, спрямованого на забезпечення раціонального використання бюджетних коштів.
  • Ескіз
    Публікація
    Адміністративні витрати на підприємстві: сутність та підходи до управління
    (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2019) Петрова, Ірина Андріївна; Колєсніченко, Анастасія Сергіївна
    Адміністративні витрати безпосередньо не пов'язані з виробничою діяльністю підприємства, але вони значно впливають на його стан та фінансові результати. Зниження адміністративних витрат, що призводить до збільшення операційного прибутку, – одне з ключових завдань в розробці управлінських стратегій суб'єкта господарювання.
  • Ескіз
    Публікація
    Специфіка та фактори формування системи бюджетування податків суб'єкта господарювання
    (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2019) Колєсніченко, Анастасія Сергіївна
    Серед існуючих підсистем управління, бюджетування податків характеризується низкою відмінних рис і властивостей, ґрунтується на використанні інформації більшої частини підрозділів підприємства, що потребує постійного моніторингу й своєчасного коригування грошових потоків щодо здійснення податкових платежів.
  • Ескіз
    Публікація
    Класифікація готельних послуг в удосконаленні технології побудови облікової політики
    (Миколаївський національний університет ім. В. О. Сухомлинського, 2018) Колєсніченко, Анастасія Сергіївна
    Обгрунтовано, що поділ готельних послуг визначеною класифікацією стає базисом для розбудови методичного забезпечення бухгалтерського обліку доходів і витрат підприємств готельного господарства, відображення їх у звітності на основі врахування особливостей процесу їх надання, а також для цілей достовірного калькулювання їх собівартості. Визначено, що будь яка з запропонованих ознак класифікації підприємства готельного господарства має значний вплив на технологію формування облікової політики, яка опирається на: побудову облікових процесів, роботу бухгалтерської служби, порядок документування господарських операцій, систему документообігу, а також на організацію та методику економічного аналізу та внутрішнього контролю доходів і витрат такого підприємства, юридичну відповідальність підприємства готельного господарства, складання та подання бухгалтерської звітності. Доведено, що застосування розробленої класифікації готельних послуг сприятиме оптимізації технологічних прийомів при складанні облікової політики завдяки визнанню таких складових, як: формалізація та ідентифікація послуги, виокремлення для обліку іміджевої складової у готельній послузі, акцент на адресності надання послуги, поділ витрат на постійні та змінні, нормативний критерій визначення послуги та розробка пропозиційного портфелю.
  • Ескіз
    Публікація
    Тарифоутворення на ринку електроенергії України в умовах реформування
    (Черноморье, 2011) Мехович, Сергій Анатолійович; Колєсніченко, Анастасія Сергіївна
    У даній статті досліджено, що в умовах транскордонного об’єднання система тарифоутворення залишається одним із невирішених питань, яке потребує подальшого вивчення та удосконалення. Проаналізовано досвід розвинених країн для тарифної політики енергетичного ринку України, який реформується.
  • Ескіз
    Публікація
    Дослідження поняття небаланси оптового ринку електричної енергії України
    (ВіТроПринт, 2011) Колєсніченко, Анастасія Сергіївна
  • Ескіз
    Публікація
    Теоретико-методологічні підходи у дослідженні поняття небаланси оптового ринку електричної енергії України
    (НТУ "ХПІ", 2011) Комова, Світлана Костянтинівна; Мехович, Сергій Анатолійович; Колєсніченко, Анастасія Сергіївна
    У даній статті висвітлена проблема виникнення дисбалансів при функціонуванні оптового ринку електроенергії, проаналізовані чинники, що спричиняють відхилення, досліджено поняття небалансів ОРЕ.